Erişilebilirlik

Orantısız Güç İki Yetkiliyi Görevinden Etti


Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ile Kiev yerel idare amirini görevden aldı. İki yetkili ile eski Kiev Emniyet Müdürü ve yardımcısı hakkında, göstericilere karşı orantısız güç kullanılmasındaki olası rolleri nedeniyle soruşturma başlatıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ile Kiev yerel idare amirini görevden aldı. Her iki yetkili, geçen ay başlayan gösterilerde protestoculara baskı ve şiddet uygulanmasında sorumlu oldukları gerekçesiyle görevden alındı.

Ukrayna Savcılığı’ndan yapılan açıklamada Volodimir Syvkoviç ile Oleksandr Popov hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Savcı Viktor Pişonka, bu iki yöneticinin aynı sıra Kiev eski Emniyet Genel Müdürü ile yardımcısının da soruşturma kapsamına aldığını duyurdu.

Soruşturmada yetkililerin göstericilere karşı orantısız güç kullanılmasından sorumlu olup-olmadıkları belirlenecek.

Son üç haftadır, Yanukoviç’in AB ile serbest ticaret anlaşması imzalamamasına karşı çıkanlar sokaklarda geniş çaplı gösteriler düzenliyor.

Yarın Yanukoviç yanlıları ile karşıtlarının geniş çaplı gösterilere katılması bekleniyor.
Bugün hükümet yanlılarının katıldığı başkent Kiev’deki gösteride Başbakan Miykola Azarov da bir konuşma yaptı.

Dün muhalefet liderleri ve sivil toplum örgütünün temsilcileri gösterilerin başlamasından bu yana ilk kez Yanukoviç’le bir görüşme yaptı. Ancak bu toplantıdan önemli bir sonuç alınamadı.

STÜDYO VOA

ABD Maliye Bakanı Yellen'dan İran'a yeni yaptırım sinyali – 16 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG