Erişilebilirlik

İki Senatörden Ukrayna'ya Yaptırım Tasarısı


Amerikan Senatosu üyesi John McCain ve Senato Avrupa İşleri Alt Komisyonu’nun Demokrat Başkanı Chris Murphy Ukrayna’ya yaptırım uygulanmasını öngören karar tasarısı hazırladı

Amerikan Senatosu üyesi John McCain ve Senato Avrupa İşleri Alt Komisyonu’nun Demokrat Başkanı Chris Murphy Ukrayna’ya yaptırım uygulanmasını öngören bir karar tasarısı hazırladı.

Her iki senatör, tasarıyla, Amerikan yönetiminden gösterilere katılanlara uygulanan şiddet ve baskının devam etmesi durumunda Ukrayna’ya yaptırım uygulanmasını istiyor.

Senato tarafından onaylanırsa bu yaptırımlar arasında göstericilere karşı baskı ve şiddet gösterenlere vize yasakları uygulanması ve mal varlıklarının dondurulması hükümleri yer alıyor.

Pazar günü Ukrayna’da hem hükümet karşıtı hem de yanlılarının geniş çaplı gösteriler yapması bekleniyor.

Ukrayna’da muhalefet liderleri bugün halkı yarın yapılacak hükümet karşıtı gösterilere katılmaya çağırdı. Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç yanlıları da aynı gün, hükümet karşıtlarının toplanacağı alana birkaç kilometre uzaklıktaki bir meydanda kendi gösterilerini düzenlemeyi planlıyor.

Muhalefet partisi liderleri dün, üç haftadır süren hükümet karşıtı gösterilerin başlamasından bu yana ilk kez Yanukoviç’le biraraya geldi.

Toplantıya sivil toplum örgütü liderleri de katıldı. Muhalefet partisi liderleri Yanukoviç’in isteklerini karşılamada yetersiz kaldığını söyledi.

Udar “Yumruk” Partisi’nin Genel Başkanı Vitaly Klitschko ve diğer ana muhalefet partisi liderleri gösteriler sırasında tutuklananların serbest bırakılmasını da istiyordu.

Yanukoviç, gösteride tutuklananlar için af önerisini toplantıda dile getirdi. Ancak Yanukoviç’in görevden ayrılmasını ve hükümetin de istifasını isteyen muhalefet bu öneriyi yeterli bulmadı.

Gösteriler, Yanukoviç’in AB ile serbest ticaret anlaşması imzalamayı reddetmesi sonrasında başlamıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG