Erişilebilirlik

Jeffrey: “Ankara Büyükelçiliği Yüksek Riskli Temsilcilik”


Amerika’nın Ankara eski büyükelçisi James Jeffrey
Amerika’nın Ankara eski büyükelçisi James Jeffrey
Amerika’nın eski Türkiye büyükelçilerinden James Jeffrey, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, Türk yetkililerinin saldırının sorumlusu olduğunu açıkladığı örgütün, geçmişte de Amerikan temsilciliklerini hedef aldığını söyledi.

James Jeffrey
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00
Linki indirmek için

2008-2010 tarihleri arasında Ankara’da büyükelçilik yapan James Jeffrey, saldırıdan hemen sonra şöyle konuştu:

“Türk yetkilileri bu örgütü çok sıkı kontrol altında tutuyor, bu yüzden el-Kaide gibi büyük bir tehdit oluşturduklarına inanmıyorum. Bu grubun Hizbullah, el-Kaide ve PKK gibi terörist örgütlerle de bağlantısı olduğunu da düşünmüyorum.”

Büyükelçi Jeffrey, Ankara’daki Amerikan büyükelçiliğinin normalin üstünde tehdit altında bir temsilcilik olduğunu ve bulunduğu konum nedeniyle saldırılara karşı korunmasının da çok zor olduğunu belirtti.

Amerika’nın eski Ankara Büyükelçisi Jeffrey, Cuma günkü saldırının, son zamanlarda bölgede gelişen olaylara misilleme gibi görünmediğini de kaydetti. Jeffrey şunları söyledi:

“İncelediğim her terörist saldırının, ki yüzlercesini inceledim, çok uzun süren son derece ayrıntılı bir planlama süreci olduğunu, hedefin uzun zaman izlendiğini, hazırlığın çok uzun sürdüğünü gördüm. Bu son saldırının bu yüzden herhangi bir olaya misilleme niteliği taşıdığı kanısında değilim. İsrail’in Suriye’yi bombalaması veya Mısır’daki olaylar gibi herhangi bir duruma misilleme niteliği taşıdığını düşünmüyorum. Bu örgüt, 1970’lerden kalma, Avrupalı, Marksist, kentsel görüşlere sahip bir grup. Bu bence onların yapacakları bir saldırı gibi görünmüyor.”

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG