Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Avrupa: Önlemleri Gevşeten Almanya'da Bulaşma Hızı Arttı

Almanya'da dört gündür yeniden artışa geçen bulaşma katsayısı 1,18 oldu. Bu her on virüs taşıyıcısı kişinin hastalığı yaklaşık 12 kişiye bulaştırması anlamına geliyor. Uzmanlar, salgının kontrol altına alınabilmesi için gerekli değerin kalıcı olarak 1'in altında bulunması gerektiğini vurguluyor

17:46 16.3.2020

Merkel ve Macron Corona Virüs Salgını ve Sınırları Konuşacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Corona virüsü salgınında gelinen nokta ve iki ülkenin sınır güvenliği konusunu görüşecekleri açıklandı. Görüşmeye AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in de katılacağı belirtildi.

Almanya, son olarak Avusturya, İsviçre, Fransa, Lüksemburg ve Danimarka arasındaki sınırlarda denetimlere başlama kararı almıştı.

17:46 16.3.2020

Havayolu Şirketleri Uçuşlarda %70'i Aşan Kesintilere Gidiyor

Dünyanın önde gelen havayolu şirketleri Corona virüsü salgını nedeniyle mevcut uçuşlarını %70'i aşan oranlarda azaltmayı planladıklarını belirtiyor. Air France, KLM, British Airways, Iberia gibi firmalar önümüzdeki iki hafta içerisinde mevcut uçuşlarını yüzde 70-80 civarında azaltmayı planladıklarını duyuruyorlar. Corona virüsü salgını nedeniyle ülkelerin sınırlarını kapatması ve çok sayıda kişinin seyahat planları ertelemeleri ve iptal etmeleri sebebiyle havacılık sektörü krizden en çok etkilenen sektörlerden biri haline geldi.

17:47 16.3.2020

İspanya da Sınırlarını Kapatma Konusunu Değerlendiriyor

İspanya İçişleri Bakanı Fernando Grande-Marlaska yaptığı açıklamada, Corona virüsü salgını önlemleri çerçevesinde İspanya'nın sınırlarının diğer ülke vatandaşlarının geçişlerine kapatılmasının değerlendirdiğini söyledi. Marlaska, konuyu Avrupa Birliği üyesi diğer ülke bakanlarıyla da konuşacağını söyledi.

17:47 16.3.2020

Fransa Genel Karantinaya Doğru Gidiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda olağanüstü güvenlik zirvesini toplayacağını, ardından da saat 20.00'de halka hitap edeceğini açıkladı.

Zirvede, Fransız bilimadamlarının, "Seçimler iptal edilsin, herkes evine gitsin, tüm ülkede karantina ilan edilsin" çağrısını görüşecek.

Macron'un, okulların tatil edilmesi kararının ardından, katılımın düşük yaşandığı yerel seçimlerin ilk turundan sonra, önümüzdeki hafta yapılacak ikinci tur seçimlerin iptal edilmesi kararını açıklaması bekleniyor.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG