Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Avrupa: Önlemleri Gevşeten Almanya'da Bulaşma Hızı Arttı

Almanya'da dört gündür yeniden artışa geçen bulaşma katsayısı 1,18 oldu. Bu her on virüs taşıyıcısı kişinin hastalığı yaklaşık 12 kişiye bulaştırması anlamına geliyor. Uzmanlar, salgının kontrol altına alınabilmesi için gerekli değerin kalıcı olarak 1'in altında bulunması gerektiğini vurguluyor

13:41 11.5.2020

Fransa'da Karantina Koşulları Gevşetildi

Fransa'da 67 milyon kişi bugünden itibaren izin kağıtları olmadan evlerinden çıkabilecek, sosyal mesafe kurallarına uymak kaydıyla işyerleri ve okullara gidebilecek. Bazı mağazalar açılırken ve ülke genelindeki fabrikalarda da üretim bugün başladı. İlk günde başkent Paris sokaklarında trafik yaşanırken toplu taşımada da normalin altında bir yoğunluk gözlendi. Fransa'da sıkı karantina önlemleri 8 hafta boyunca uygulandı. Bu süre zarfında ülke genelinde 176 bin 970 vaka görülürken 26 bin 380 kişi de salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

13:36 11.5.2020

İspanya'da Günlük Can Kaybı 123 Kişiye Düştü

Corona virüsü salgınının en etkili olduğu ülkelerden biri olan İspanya'da, son 24 saatte hastalık nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı, 123'e geriledi. Bu, son 7 haftadır görülen en düşük can kaybı sayısı olarak kayda geçti. Ülkede bugüne dek salgın nedeniyle 26 bin 744 kişi hayatını kaybederken 227 bin 436 kişi de salgına yakalandı.

11:46 11.5.2020

Önlemleri Gevşeten Almanya'da Virüs Artış Hızı Arttı

Almanya’da Corona virüsün bulaşma hızındaki artış sürüyor. Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre, dört gündür yeniden artışa geçen bulaşma katsayısı 1,18 oldu. Bu her on virüs taşıyıcısı kişinin hastalığı yaklaşık 12 kişiye bulaştırması anlamına geliyor. Uzmanlar, salgının kontrol altına alınabilmesi için gerekli değerin kalıcı olarak 1'in altında bulunması gerektiğini vurguluyor. Bulaşma katsayısı bir hafta önce 0,6‘ya kadar düşmüştü.

Öte yandan ülkedeki koronavirüs vaka sayısı son 24 saatte, 357 kişi daha artarken toplam vaka sayısı 169 bin 575'e yükseldi. 22 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle birlikte toplam can kaybı sayısı da 7 bin 417 kişi oldu.

21:59 10.5.2020

İngiltere’de Yasaklarda Yeni Dönem

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ülkede Corona virüsü önlemlerinin hemen kaldırılmayacağını söyledi, ancak bazı önlemlerin kademeli olarak kaldırılması için planlar olduğunun altını çizdi. Hükümet Corona virüsüyle mücadelede kullandığı ‘‘evde kal’’ sloganını ‘‘Teyakkuzda ol’’ şeklinde değiştirdi. Ancak yetkililer halka hala evde kalmaları teşvik etmeye devam ediyor.

Açıklanan plana göre sosyal mesafe uygulaması, hastalığın bulaşma oranına bağlı olarak devam edecek. Pazartesiden itibaren evden çalışamayanlar işe gidebilecek, ancak ile gidenler mümkünse toplu taşıma kullanamayacak.

İlk adım olarak inşaat ve imalat işlerinde çalışanlara işe gitme güvencesi sağlanacak. Ulaşımda otomobil ve bisiklet formülü üzerinde duruluyor. Evden çalışabilenlerse evde kalmaya devam edecek.

Haziran’da sadece ana okulları ve ilkokullar açılacak.

Daha önce günde bir kezle sınırlı olan kişisel spor egzersizleri şimdi sınırsız olacak. Sosyal mesafeyi koruma şartıyla parkta arkadaşlarla buluşmak, güneşlenmek mümkün olacak.

Kafe, pub, restoranlar şimdilik kapalı kalacak, ancak Temmuz başında dereceli olarak açılabilecek.

Yurtdışından gelenler belirttikleri adreste 14 gün karantinada kalacak.

Başbakan Boris Johnson, yeni dönemin ana hatlarını çizdiği kurallar bütününü Pazartesi günü Parlamento’da ayrıntılı olarak açıklayacağını bildirdi.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG