Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Avrupa: Önlemleri Gevşeten Almanya'da Bulaşma Hızı Arttı

Almanya'da dört gündür yeniden artışa geçen bulaşma katsayısı 1,18 oldu. Bu her on virüs taşıyıcısı kişinin hastalığı yaklaşık 12 kişiye bulaştırması anlamına geliyor. Uzmanlar, salgının kontrol altına alınabilmesi için gerekli değerin kalıcı olarak 1'in altında bulunması gerektiğini vurguluyor

20:03 10.5.2020

Önlemleri Hafifletmeye Hazırlanan Fransa’da Ölü Sayısında Az Artış Görüldü

Fransa Sağlık Bakanlığı’na göre Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı Pazar günü 70 kişi artarak 26 bin 380’e çıktı. Pazartesi günü önlemleri kademeli olarak hafifletmeye başlayacak olan ülkede rakamlarda Cumartesi’ye göre az da olsa artış görüldü.

Sağlık sisteminin salgınla mücadele kapasitesini gösteren önemli verilerden yoğun bakımdaki hasta sayısına bakıldığındaysa bu servislerde 36 hastanın azaldığı görülüyor. Bakanlığın verilerine göre yoğun bakımdaki hasta sayısı 2.776 oldu. Bu sayı 8 Nisan’da 7.148’le zirve yapmıştı.

19:18 10.5.2020

İtalya’da Vaka Sayısı 1.000’in Altına İndi

İtalya Sivil Koruma Dairesi’ne göre Pazar günü 165 kişi Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Bir gün önce bu rakam 194’tü. Cumartesi günü 1.083 olan günlük vaka sayısıysa 802’ye düştü.

21 Şubat’ta salgının başlamasından bu yana ülkede kayda geçen ölü sayısı 30 bin 560. İtalya bu rakamla dünyada ölümlerde ABD ve İngiltere’nin ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Pazar günü açıklanan 165 kişilik ölü sayısı 9 Mart’tan bu yana kayda geçen en düşük rakam, ancak ülkede özellikle Pazar günleri kayda geçen ölü sayısının düşük olduğu, bu rakamın hafta başında arttığı gözlemlenmişti.

Ülkede Mart başından bu yana ilk kez yeni vakaların sayısı da 1.000’in altında kaldı. İtalya; ABD ve İspanya’nın ardından 219 bin 70 vakayla dünyada üçüncü sırada.

İtalya Pazartesi günü salgınla mücadelede alınan önlemleri kademeli olarak hafifletmeye başlamıştı.

17:24 10.5.2020

İspanya'da Mart Ortasından Bu Yana En Düşük Ölü Sayısı

İspanya’da Pazar günü itibariyle Mart ayı ortasından bu yana en düşük ölü sayısı görüldü. Üst düzey sağlık yetkilisi Fernando Simon, Pazar günü ölü sayısının 143 olduğunu ve bu rakamın bir gün önce 179 olarak kaydedildiğini bildirdi. Böylece Avrupa’nın Corona salgınından en kötü etkilenen ülkelerinden İspanya’da 18 Mart’tan bu yana en düşük ölü sayısı kayıtlara geçmiş oldu.

Madrid'de yetkililer yayaların belli sokaklarda spor yapmasına izin verdi.
Madrid'de yetkililer yayaların belli sokaklarda spor yapmasına izin verdi.

Ülkede halk son bir haftadır spor yapmak için sosyal mesafe kurallarını uygulamayı sürdürerek sokağa çıkabiliyor.

47 milyon nüfuslu İspanya’da dört aşamalı normalleşme planının ilk aşaması Pazartesi başlayacak. Buna göre hükümetin belirlediği eyaletlerde 10 kişiye kadar gruplar bir araya gelebilecek ve eyalet içinde seyahat kısıtlamaları da kaldırılacak. Bu bölgelerde barlar ve restoranlar, mağazalar, müzeler, spor salonları ve oteller iki ay sonra ilk kez düşük kapasiteyle açılabilecek.

İspanya'da halk son bir haftadır spor yapmak için sosyal mesafe kurallarını uygulamayı sürdürerek sokağa çıkabiliyor.
İspanya'da halk son bir haftadır spor yapmak için sosyal mesafe kurallarını uygulamayı sürdürerek sokağa çıkabiliyor.

Ancak Madrid, Barcelona, Valencia, Malaga ve Granada’da önlemler eskisi gibi sürdürülmeye devam edecek. İspanya’da şu ana kadar 224 bin 390 Corona virüsü vakası tespit edildi. 26 bin 621 kişi hayatını kaybetti.

14:37 10.5.2020

Önlemlerin Hafifletildiği Almanya’da Vakalarda Artış

Almanya’da önlemlerin hafifletilmesinden yalnızca birkaç gün sonra Corona virüsü vakaları artışa geçti. Bu durum salgının yeniden kontroldan çıkması endişelerine neden oldu. Hastalıkları önleme merkezi Robert Koch Enstitüsü’nden yapılan açıklamada Corona virüsü taşıyan kişilerin başkalarını enfekte etme oranının 1,1’e çıktığını bildirdi. Bu oranın 1’in üzerine çıkması vaka sayısında artışa işaret ediyor.

Önlemlerin hafifletilmesinin ardından Berlinliler hafta sonunda güzel havanın tadını çıkarttı.
Önlemlerin hafifletilmesinin ardından Berlinliler hafta sonunda güzel havanın tadını çıkarttı.

Başbakan Angela Merkel, 16 eyaletin liderleri tarafından sosyal ve ekonomik yaşantının yeniden başlatılmasına yönelik baskılara dayanamamış ve Çarşamba günü önlemlerin hafifletilmesi yönünde yol haritasını açıklamıştı. Buna göre mağazaların ve okulların kademeli olarak açılacağı ilan edilmişti.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG