Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Avrupa: Önlemleri Gevşeten Almanya'da Bulaşma Hızı Arttı

Almanya'da dört gündür yeniden artışa geçen bulaşma katsayısı 1,18 oldu. Bu her on virüs taşıyıcısı kişinin hastalığı yaklaşık 12 kişiye bulaştırması anlamına geliyor. Uzmanlar, salgının kontrol altına alınabilmesi için gerekli değerin kalıcı olarak 1'in altında bulunması gerektiğini vurguluyor

17:48 16.3.2020

Fransa'da Bulunan 340 Türk Vatandaşı Türkiye'ye Gönderilecek

VOA Türkçe'ye açıklama yapan Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, 340 Türk vatandaşının Türkiye'ye gönderileceğini belirtti.

Fransa'nın uçak seferlerinin durdurulması üzerine, Türk Dışişleri ve Cumhurbaşkanlığı'nın kararı çerçevesinde AB'deki 9 ülkeden Türk vatandaşlarının gönderilmesi kararı alındı.

Büyükelçilik ve konsolosluk binalarında kriz merkezleri oluşturulduğunu kaydeden Musa, saat 17.00'ye kadar arayan vatandaşların, Ankara'nın bildireceği sefer sayılı uçaklarla Türkiye'ye gönderileceklerini söyledi.

Musa, "Fransa'da görev yapan, kısa süreli gelen, turist ya da öğrenci olan 340 vatandaşımızın Türkiye'ye gönderilmesi için çalışıyoruz. En çok, ağırlıklı olarak 200 kişi Paris Başkonsolosluğumuza başvuruda bulundu. Başvurular bugün 17.00'ye kadar devam edecek. Vatandaşlarımızı Türkiye'ye göndereceğiz" dedi.

17:50 16.3.2020

Almanya'da Corona Önlemleri Sıkılaştırıldı

Almanya’da tespit edilen vaka sayısı ise 5 bin 833’e ulaştı. Şimdiye kadar 15 Alman yaşamını yitirdi. Uzmanlar, rakamların her dakika artığına ve önümüzdeki günlerde, muhtemelen bu hafta sonunda kadar vaka sayısının ikiye, ölü sayısının ise dörde katlanacağını tahmin ediyor.

Temel ihtiyaç satışı yapanlar dışında her yer kapatılıyor

Corona virüsü salgınına karşı ilk başta sıkı tedbirler almakta geciken Almanya’da son 72 saatte bir dizi önlem alındı. Alınan önlemler ve yasak kararları bugünden itibaren uygulanmaya başlandı; amaç kamuda insanların buluşmasını en aza indirip virüsün yayılmasını en az seviyeye çekmek. Bu kapsamda neredeyse tüm okullar ve yuvalar kapatıldı. Müzeler, kütüphaneler, tiyatrolar ve barlar da artık açık değil. Alınan önlemler arasında bakım evleri ve yurtlara ziyaretçi kabul edilmemesi de var. Toplu taşıma metro, otobüs ve banliyö trenleri çalışacak. Ama sefer sayıları düşürülecek. Bundan sonraki aşamada, tüm mağazaların ve AVM’lerin kapatılmasının planladığı belirtiliyor. Buna karşılık, gerekli gıda ürünü satan mağazalar ve eczaneler açık kalacak.

Haber için tıklayın

18:41 16.3.2020

Avrupa Komisyonu Başkanı’ndan Öneri: AB’ye Girişler 30 Gün Boyunca Yasaklansın

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Corona virüsünün yayılmasını yavaşlatmak için AB’ye girişlerin 30 gün boyunca yasaklanması önerisini getirdi. Von der Leyen 27 üye ülke arasındaki sınırların olabildiğince uzun süre açık kalması konusundaysa ısrarcı oldu. Von der Leyen açıklamayı video konferans ile yapılan G7 liderleri zirvesinin ardından yaptı. Avrupa Komisyonu Başkanı, AB’nin uzun dönem sakinleri, sınır çalışanları, AB ülkeleri vatandaşlarının aileleri ve diplomatların yasaktan muaf tutulabileceğini belirtti. Von der Leyen ayrıca doktor, hemşire ile Corona virüsü konusunda çalışan araştırmacı ve uzmanların da AB’ye girmeye devam edebileceklerini bildirdi.

18:58 16.3.2020

‘Corona Salgınını AB Ekonomisini Çok Olumsuz Etkileyecek’

Avrupa Komisyonu’nun tahminine göre AB ekonomisinin Corona virüsü salgını nedeniyle yüzde 1 küçülmesi bekleniyor. Ancak yetkililer bu küçülmenin yüzde 2,5’i bile bulabileceği görüşünde. Komisyon’un yayınladığı belgeye göre 2020’de reel gayrisafi yurt içi hasılada (GSYİH) salgının olmadığı durumdaki beklentilere göre yüzde 2,5 azalma bekleniyor. 2020 için reel GSYİH’de öngörülen büyüme yüzde 1,4’tü.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG