Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Avrupa: Önlemleri Gevşeten Almanya'da Bulaşma Hızı Arttı

Almanya'da dört gündür yeniden artışa geçen bulaşma katsayısı 1,18 oldu. Bu her on virüs taşıyıcısı kişinin hastalığı yaklaşık 12 kişiye bulaştırması anlamına geliyor. Uzmanlar, salgının kontrol altına alınabilmesi için gerekli değerin kalıcı olarak 1'in altında bulunması gerektiğini vurguluyor

14:04 1.4.2020

İspanya Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye’ye Teşekkür

İspanya Dışişleri Bakanı Manuel Muniz, Corona virüsüyle mücadelede malzeme sıkıntısı çeken İspanya’ya tıbbi yardım malzemeleri gönderen Türkiye’ye teşekkür etti. Muniz, ‘‘NATO müttefikimiz Türkiye ihtiyacımız olan tıbbi malzemeyi gönderiyor.

Türkiye’ye desteği için teşekkürler’’ ifadelerini kullandı. Bakan, yardım malzemeleri arasında 250 bin maske, 250 tam yüz maskesi, 750 koruyucu gözlük ve bin litre sıvı anti bakteriyel bulunduğunu belirtti. Türkiye’ye teşekkür eden bir diğer isim ise İspanya Avrupa Birliği ile İlişkiler Bakanı Arancha Gonzalez oldu.

12:18 1.4.2020

İspanya'da Vaka Sayısı 100 Bini Geçti

İspanya'da Sağlık Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, ülke genelinde görülen vaka sayısı, 102 bin 136 kişiye ulaştı. Son bir günde 7 bin 719 kişide daha Corona virüsü tespit edildi. İspanya'da salgın nedeniyle ölen kişi sayısı da bir günde 864 kişi artarak 9 bin 53 kişiye ulaştı.

11:53 1.4.2020

Almanya'da Vaka Sayısı 69 Bin 400'e Ulaştı

Almanya'da Corona virüs vakaları artıyor. Robert Koch Enstitüsü’nün açıkladığı son rakamlara göre, yeni Corona virüs vaka sayısı, 7 bin 400 kişi artarak, 69 bin 400’e çıktı. Hastalıktan ölenlerin sayısı da bir gün öncesine göre 180 kişi artarak, 774’e ulaştı. Avrupa’da halen en düşük ölüm oranına sahip olan Almanya'da, bu oran bir haftada yüzde 0,4'ten yüzde 0,89'a çıkmış durumda.

Ölenlerin çoğu erkek ve yaş ortalaması 80'in üzerinde. Hastalananların yaş ortalaması ise 44. Geçtiğimiz günlerde Corona virüsü vakalarındaki artışın yatay seyre dönüşmesi umuduyla alınan önlemlerde, bazı yumuşatılmalara gidilmesi de tartışılıyor. Ancak hasta ve ölü sayılarının yükselmesi şimdilik önlemlerde bir gevşeme olmayacağını gösteriyor. Bugün öğleden sonra telekonferans yöntemiyle eyaletlerin başbakanlarıyla görüşecek olan Başbakan Angela Merkel’in, ikiden fazla kişinin bir araya gelmesini yasaklayan sosyal temas yasağı ve gıda satışı dışında neredeyse tüm mağazaların kapalı olması gibi önlemlerin 19 Nisan’a kadar uzatılmasını önereceği öğrenildi.

11:32 1.4.2020

NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya Yardımına Övgü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya tıbbi yardım malzemesi göndermesiyle ilgili resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Stoltenberg, NATO dayanışma hareketi başlığıyla paylaştığı mesajında Türkiye'nin COVID-19'la mücadele kapsamında yaptığı yardıma dikkat çekti ve "NATO müttefiklerinin afet yardım merkezimiz aracılığıyla birbirlerini desteklediğini görmekten gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Genel Sekreter, mesajının sonunda #StrongerTogether (BirlikteGüçlüyüz) etiketini kullandı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG