Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Avrupa: Önlemleri Gevşeten Almanya'da Bulaşma Hızı Arttı

Almanya'da dört gündür yeniden artışa geçen bulaşma katsayısı 1,18 oldu. Bu her on virüs taşıyıcısı kişinin hastalığı yaklaşık 12 kişiye bulaştırması anlamına geliyor. Uzmanlar, salgının kontrol altına alınabilmesi için gerekli değerin kalıcı olarak 1'in altında bulunması gerektiğini vurguluyor

10:04 1.4.2020

Marsilya Kulübü Eski Başkanı Pape Diouf Hayatını Kaybetti

Eski bir gazeteci ve menajer olan ve 2005-2009 yılları arasında, Fransa'nın Marsilya kulübü başkanlığını yapan Pape Diouf, Corona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybetti. Diouf'un Cumartesi gününden bu yana Senegal'de bir hastanede yoğun bakımda tedavi gördüğü biliniyordu. Pape Diouf, 68 yaşındaydı.

21:04 31.3.2020

Hollanda’da Okullar 28 Nisan’a Kadar Kapalı Kalacak

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ülkede tüm okulların, restoranların, spor salonlarının 28 Nisan’a kadar kapalı kalacağını bildirdi. Başbakan halktan, Corona virüsüyle mücadele kapsamında alınan önlemlere uymalarını istedi. Rutte hükümeti, 15 Mart tarihinde kapattığı bu kurumların 6 Nisan’a kadar kapalı kalacağını bildirmişti. Rutte, düzenlediği basın toplantısında, 28 Nisan’dan sonrasının bile garanti olmadığını söyleyerek, ‘‘Mayıs ayı için tatil planı yapmayın,’’ dedi. Başbakan sosyal mesafe kurallarına da uyulmasını istedi.

101 yaşındaki Hollandalı kadın iyileşti

Hollanda’da 101 yaşında bir kadının Corona virüsünü yenerek iyileştiği açıklandı. Kadının bir buçuk hafta önce Rotterdam’da hastaneye yattığı ve Corona virüsü testinin pozitif çıktığı belirtildi. Karantinada tutulan kadının iyileştiği ve taburcu edilmeye hazır olduğu bildirildi. Yalnız yaşayan kadın bir süre bakımevinde kalacak.

20:58 31.3.2020

İngiltere’de Son 24 Saatte Ölü Sayısı Yüzde 27 Arttı

İngiltere Kabine Ofisi Bakanı Michael Gove, Corona virüsüne bağlı ölü sayısının şoke edici olduğunu ve salgının zirve noktasına ne zaman ulaşacağının öngörülemediğini söyledi. Ülkede son 24 saatte ölü sayısı yüzde 27 artarak toplam bin 789’a çıktı. Bakan, salgının hızını yavaşlatmanın herkesin davranışlarına bağlı olduğunu ekledi.

İlk parti solunum cihazları haftasonunda hazır olacak

İngiltere’nin şirketlere sipariş verdiği ilk solunum cihazlarının teslimatının bu haftasonu yapılması ve Ulusal Sağlık Hizmetleri’ne gelecek hafta ulaştırılması bekleniyor.

İngiltere Ford, Airbus, McLaren ve Dyson gibi şirketlerden oluşan bir konsorsiyuma 10 bin adet solunum cihazı siparişi vermişti. Solunum cihazları, Corona virüsü nedeniyle nefes darlığı çeken ve akciğerlerin iflasa kadar gidebildiği hastalar için hayati önem taşıyor.

20:55 31.3.2020

Yunanistan’da Göçmen Kampında İlk Corona Vakası

Yunanistan Salı günü 102 yeni Corona virüsü vakası açıkladı. Bunların arasında bir gemide bulunan 20 kişi ve yakın zamanda hastanede doğum yapan kadın bir göçmen de var. Bu, ülkedeki binlerce göçmenin kaldığı kalabalık kamplardan gelen ilk Corona virüsü vakası haberi.

Yetkililer, Yunanistan’da ana karada yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir göçmen kampında kalan kadının virüse nerede yakalandığını tespit etmeye çalışıyor. Kampta başka hiç kimsenin Corona virüsü taşımadığını da söyleyen yetkililer, kampta gerekli olması halinde, karantina için yer ayırdıklarını belirtiyor.

İlk Corona virüsü vakasını Şubat ayında açıklayan Yunanistan’da şu ana kadar bin 314 vaka açıklandı. Ülkede salgın nedeniyle ölen kişi sayısıysa 49.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG