Erişilebilirlik

Operasyonu Genişletme Uyarısı


İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, diplomatik çabalarda ilerleme sağlanmazsa Lübnan’daki operasyonun genişletileceğini açıkladı.

Peretz, İsrail ordusuna büyük bir savaşa hazır olması için emir verdiğini söyledi. Peretz, bu açıklamayı yaparken Başbakan Ehud Olmert de cephede komutanlarla görüştü.

İsrail, Litani nehrinin güneyindeki bölgede yaşayan Lübnanlı sivillere akşam evlerinden çıkmama uyarısında da bulundu. Uyarı, İsrail ordusunun geniş çaplı bir kara harekatına girişeceğinin işareti olarak yorumlanıyor.

Öte yandan Lübnan Başbakanı, bir sınır köyüne yönelik İsrail hava saldırısında 40 değil, bir kişinin öldüğünü bildirdi. İsrail uçaklarının, bu sabah Lübnan’ın güney ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarındaysa 23 kişi öldü. Lübnan’ın güneyinde Bint Cebel kasabasında İsrail askerleriyle Hizbullah gerillaları arasında çıkan çatışmalarda da bir İsrail askeri öldü.

Bu arada, Hizbullah’ın İsrail’in kuzeyine düzenlediği roket saldırılarında en az 1 sivil yaralandı.

Ayrıntıları İsrail'in kuzeyindeki Metulla'dan Elif Ural bildirdi. Habere yukarıdaki Windows Media bağlantısından ulaşabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG