Erişilebilirlik

Uluslararası AIDS Konferansı Viyana'da Başladı


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, küresel ekonomik durgunluk yüzünden zengin ülkelerin AIDS’le mücadele yardımlarını kısmasından kaygılandığını bildirdi.

Ban, 18’inci Uluslararası AIDS Konferansı’nın dün Viyana’daki açılışında konuştu. BM Genel Sekreteri konferansa New York’tan, uydu aracılığıyla katıldı. 20 bin kişinin katıldığı konferansın açılışında ayrıca, Birleşmiş Milletler’in, AIDS tedavisini daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlayan girişimi açıklandı.

Örgüt’ün AIDS’le mücadeleden sorumlu biriminin başkanı Michel Sidibe tarafından açıklanan plan, ilaçların ucuzlatılmasını ve kullanımının kolaylaştırılmasını öngörüyor.

2025’e kadar AIDS’den 10 milyon kişinin daha öleceği tahmin ediliyor.

Konferans başkanı Julio Montaner da, açılış konuşmasında büyük devletleri, 2006 yılında verdikleri sözü tutmamakla suçladı. Bu vaade göre AIDS ilaçlarına bu yıl başına kadar herkesin erişmesi planlanıyordu.

Küresel AIDS, Verem ve Sıtmayla Mücadele Fonu Başkanı Michel Kazatchkine de, 2013 yılına kadar AIDS’le mücadelede ilerleme sağlamak için 20 milyar dolar yardıma ihtiyaç olduğunu bildirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG