Erişilebilirlik

"Trump'ın Evinde Nükleer Bomba Bilgileri Arandı"


Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkındaki bir başka soruşturmayla ilgili olarak bu hafta New York'ta ifade verdi.
Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkındaki bir başka soruşturmayla ilgili olarak bu hafta New York'ta ifade verdi.

ABD’de eski başkan Donald Trump’ın evine hafta başında yapılan baskının yankıları sürüyor. Son olarak Washington Post gazetesi, Trump’ın evinde tuttuğu belgeler arasında nükleer bomba yapımıyla ilgili doküman olduğunu iddia etti. Trump ise haberi "uydurma" diyerek yalanladı.

Washington Post gazetesi konuyla ilgili bilgi sahibi olan ismini açıklamadığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, FBI’ın Donald Trump’ın Mar-a-Lago’daki konutuna baskın yapmasının nedeninin nükleer bombalarla ilgili gizli bilgiler olduğunu iddia etti.

Gazete, söz konusu nükleer bomba bilgilerinin ABD’nin elindeki nükleer bombalar mı yoksa bir başka ülkeye ait bombalara dair bilgiler mi olduğuyla ilgili bilgi verilmediğini yazdı.

Washington Post’a bilgi veren kaynaklar yapılan aramada bu iddiaya ait dokümanın bulunup bulunmadığı konusunda da bilgi paylaşmadı.

Trump yalanladı: "Nükleer silah meselesi uydurma"

Eski ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden Washington Post’un haberini yalanladı. Trump bu sabah kendi sosyal medya platformu Truth Social’da paylaştığı mesajda, "nükleer silah meselesinin uydurma olduğunu" belirtti.

Trump açıklamasında, evinde FBI aramasını, yönetimi dönemindeki Rusya ile ilgili tartışmalara, Robert Mueller'in geçmişte özel yetkili savcı olarak yürüttüğü Rusya soruşturmasına ve Kongre'de iki defa gerçekleşen görevden azil girişimlerine benzetti.

Trump, "Aynı güvenilmez insanlar işin içinde" dedi.

Trump, "uydurma" iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmazken, önceden yaptığı, kanıtların yerleştirilmiş olabileceğine dair iddiasını destekleyecek bir delil de paylaşmadı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatları, iddiaya ilişkin yorum yapmazken gazetenin iddiası hakkında ABD Adalet Bakanlığı ve FBI da soruları yanıtsız bıraktı.

Reuters da Washington Post’un haberini henüz doğrulayamadı.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, aramayı kendisinin onayladığını dün bir basın toplantısında açıklamıştı.

Adalet Bakanlığı ayrıca el konulan eşyaların redakte edilmiş bir listesini kamuoyu ile paylaşmayı planlıyor.

Garland’ın aramayı kendisinin onayladığını kamuoyuyla paylaşma kararı çok rastlanan bir durum değil. Amerika'da yetkililer genelde bireylerin kişisel haklarını korumak için devam eden soruşturmaları kamuoyu önünde tartışmıyor. Trump, Pazartesi gecesi yaptığı açıklamada FBI aramasını kendisi duyurmuştu.

Bu arada konuya hakim bir kaynak, FBI'ın arama sırasında Trump'ın konutundan yaklaşık 10 kutu aldığı bilgisini verdi. Trump arama yapıldığı sırada Florida'da değildi.

Trump: "Belgeyi hemen yayınlayın"

Öte yandan Donald Trump kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social’daki hesabından yaptığı açıklamada, arama emrine dair belgenin yayınlanmasına destek verdiğini söyledi ve “Hemen yayınlayın” dedi.

Trump ayrıca gece geç saatlerde yine kendi hesabından paylaştığı bir video mesajda ABD’nin ekonomisini, kendisine karşı yürütülen soruşturmayı ve ülkenin yönetimini sert ifadelerle eleştirdi.

STÜDYO VOA

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah yardımı planı - 15 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG