Erişilebilirlik

Pakistan bin Ladin ile İşbirliğini Yalanladı


Pakistanlılar Başbakan Gilani'nin konuşmasını televizyondan izledi
Pakistanlılar Başbakan Gilani'nin konuşmasını televizyondan izledi

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ülkesinin Usame Bin Ladin’in gizlenmesine yardım ettiği yönündeki iddiayı reddetti ve El Kaide liderinin Pakistan’da bulunmasının beceriksizlikten kaynaklandığına ilişkin suçlamaların saçma olduğunu söyledi.

Gilani, parlamentodaki konuşmasında istihbarat örgütü ve ordu da dahil olmak üzere Pakistanlı yetkililerin El Kaide’yle bağlantıları olduğu imalarının ikiyüzlülük olduğunu belirtti.

Başbakan Gilani, Bin Ladin’in Pakistan’da yakalanmadan nasıl yaşadığının soruşturulması için talimat verdi ve soruşturmayı yürütmesi için üst rütbeli bir generali görevlendirdi.

Ülkesinin terörle mücadeleye öncelik verdiğini belirten Pakistan başbakanı, bu mücadelede 30 bin sivil ve 5 bin güvenlik görevlisini hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Yusuf Gilani, konuşmasında Amerika’nın operasyonunu da eleştirdi, bu tür tek yanlı eylemlerin ciddi sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu. Ancak Pakistan’ın Amerika ile ilişkilerine büyük önem verdiğini belirten Gilani ikili ilişkilerin karşılıklı güven ve çıkarlara dayandığını vurguladı.

Pakistanlı uzmanlar Gilani’nin konuşmasını çok geç geldiği için eleştiriyor ve başbakanın daha somut sözler sarfetmesi gerektiğinin altını çiziyor.

XS
SM
MD
LG