Erişilebilirlik

Görgü Tanığı:'Saldırıdan 3 Servis Aracı Etkilendi'


Ankara’daki bombalı saldırı, Genelkurmay Başkanlığı’nın 100 metre yakınında ve askeri lojmanların önünde, askeri servis otobüsleri geçerken meydana geldi. Saldırıda, trafik ışığında bekleyen üç servis otobüsü büyük hasar gördü.

Amerika'nın Sesi'nin görgü tanığından aldığı bilgiye göre, Merasim Sokak'ta askeri personeli taşımak için 130 servis aracı bulunuyordu.

Görgü tanığı şunları söyledi: "Araçlardan bazıları sözleşmeli sivil servis araçlarıydı. Her zaman uygulanan güvenlik kuralları ve trafik sıkışıklığı yaratmamak için araçlar gruplar halinde yola çıkıyordu. Bomba yüklü araca üç askeri servis otobüsü maruz kaldı. Üç otobüsün de yandığını gördük. Askerler, hemen hareket etmiş olan araçları olay mahallinden uzaklaştırdı. Diğer araçlar içeriye çekildi. Araçlar, Eryaman semti bölgesi servisleriydi. Araçlarda, askeri birimlerden albay rütbesi de dahil olmak üzere ast-üst rütbeli askeri personelin yanı sıra idari personel de bulunuyordu."

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un yaptığı resmi açıklamaya göre 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi ise yaralandı.

Görgü Tanığı:'Evimiz Oturulamayacak Halde'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG