Erişilebilirlik

Almanya: Koli Basilinin Sorumlusu Fasulye Filizl


Fasulye filizleri Çin mutfağının vazgeçilmez unsurlarından biri olarak uluslararası yemeklerin yaygın olduğu Berlin'de sıkça müşterilere sunuluyor
Fasulye filizleri Çin mutfağının vazgeçilmez unsurlarından biri olarak uluslararası yemeklerin yaygın olduğu Berlin'de sıkça müşterilere sunuluyor

Alman yetkililer, Almanya ve İsveç’te 22 kişinin ölümüne yol açan koli basili salgınının yerel çiftliklerde yetişen fasulye filizlerinden türediğine inanıyor.

Aşağı Saksonya eyaleti Tarım Bakanı Gert Lindemann test sonuçlarının bugün belli olacağını açıkladı. Alman bakan ülkenin kuzeyinde yaşayanları fasulye filizi yememesi için uyardı. Salgının başladığına inanılan Ülzen bölgesindeki bit tesis ise kapatıldı.

Hastalığın daha önce İspanya’dan yetişen salatalıklardan yayıldığı iddia edilmiş, bu ülkeden sebze ithalatının yasaklanmasının ardından İspanya ekonomisi haftada ortalama 200 milyon Euro zarar etmişti.

Dün koli basili salgınından Almanya’da üç kişinin daha öldüğü ve ölü sayısının 22’ye çıktığı açıklandı. İsveç’te ölen bir kadın dışında tüm ölüm vakaları Almanya’da meydana geldi.

Sağlık yetkilileri, çoğu Almanya’da 2 bin kişinin hastalığa yakalandığına inanıyor. Bu arada 10 kadar Avrupa ülkesi ve Amerika’da da toplam 90 kişinin hastalığa yakalandığı açıklandı. Bu kişilerin tamamının kısa bir süre önce Almanya’nın kuzeyinde bulunduğu bildirildi.

Hastalığa yakalanan kişilerde mide krampı, ishal, ateş ve kusma olduğu belirtiliyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG