Erişilebilirlik

AB'den Atina'ya Mali Destek


Brüksel'de Yunan Büyükelçiliği önünde kemer sıkma önlemlerini protesto eden Yunanlılar
Brüksel'de Yunan Büyükelçiliği önünde kemer sıkma önlemlerini protesto eden Yunanlılar

Avrupa Birliği bakanları Yunanistan için 171 milyar dolarlık yeni kredi paketini onaylamaya hazırlanıyor.

Fransa Maliye Bakanı Francois Baroin, Yunanistan’ı borç krizinden kurtaracak çözüm koşulları için aylardır süren pazarlıklardan sonra nihayet bir anlaşmanın eşiğine geldiklerini bildirdi.

Baroin bankalar, özel ve kamu finans kuruluşları, devletler, merkez bankaları gibi anlaşma için gerekli tüm unsurların kredi paketini onaylamaya hazır olduklarını söyledi.

Brüksel’e giden Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos, maliye bakanlarının bugünkü toplantısından önce Avrupalı yetkililerle görüştü.

Bakanların Yunan parlamentosunun geçen hafta yeni kemer sıkma önlemlerini onaylamasından sonra yeni kredi paketini kabul etmesi bekleniyor.

Kemer sıkma önlemleri 300 üyeli Yunan parlamentosunda iki büyük partiye üye yaklaşık 200 milletvekilinin desteğiyle onaylandı.

Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu, 172 milyar dolarlık yeni kredi paketini alabilmek ve iflastan kurtulmak için Yunanistan’a kemer sıkma önlemlerini kabul etmesini şartkoşuyor.

Bunlar arasında binlerce kamu çalışanının işten çıkartılması, asgari ücretin düşürülmesi, emeklilik yaşının yükseltilmesi gibi önlemler yeralıyor.


STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG