Erişilebilirlik

'Ahmedinejad'ın Mektubu Yetersiz'


Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad’ın Başkan Bush'a gönderdiği mektubun yeterli olmadığını söyledi.

Rice, 18 sayfalık mektupta, tarih, felsefe ve dinden de söz edildiğini ve sunulan önerilerin İran’ın nükleer programıyla ilgili anlaşmazlığa çözüm getirmediğini vurguladı.

Hükümet sözcüsü Gulamhüseyin İlham, Ahmedinejad'ın, mektubunda, dünyadaki mevcut durumun değerlendirilip, sorunlara çözümler önerildiğini öne sürmüştü.

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler 1980 yılında Tahran'daki ABD büyükelçiliğinin öğrenciler tarafından işgal edilip 52 Amerikalının rehin alınmasından sonra kesilmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı, mektubun, İsviçre’nin Tahran Büyükelçiliği aracılığıyla Washington'a iletildiğini açıkladı.

Bu arada BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleriyle Almanya arasında, dün gece, New York'ta yapılan görüşmede uzlaşmaya varılamadığı öğrenildi.

Laricani Ankara Temaslarını Tamamladı

İran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Larijani Ankara’daki temaslarını tamamladı.

Laricani, bir günlük Ankara ziyareti sonunda yaptığı basın toplantısında, Türkiye ve İran'ın iki dost ve kardeş ülke olduğunu ve iki ülke arasında siyasi, ekonomik, güvenlik alanlarında uzun bir geçmişe dayalı kalıcı işbirliği olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, Laricani’yle görüştükten sonra yaptığı açıklamada, İran'ın, sivil amaçlı nükleer enerji kullanmaya hakkı olduğunu söyledi ve programının şeffaf olması gerektiğini vurguladı.

XS
SM
MD
LG