Erişilebilirlik

Ahmedinejad Bush'a Mektup Gönderdi


İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad, Başkan George Bush'a iki ülke arasındaki gerginliği gidermeyi amaçlayan yeni öneriler sundu.

İran Dışişleri Bakanlığı, önerileri içeren mektubun, İsviçre’nin Tahran Büyükelçiliği aracılığıyla Washington'a iletildiğini açıkladı.

Hükümet sözcüsü Gulamhüseyin İlham, Ahmedinecad'ın, mektubunda, dünyadaki mevcut durumu değerlendirdiğini ve sorunlara çözüm yolları sunduğunu söyledi.

1979 yılındaki İran devriminden bu yana ilk kez bir İran Cumhurbaşkanı, Amerikan Başkanına mektup gönderiyor. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler 1980 yılında Tahran'daki ABD büyükelçiliğinin öğrenciler tarafından işgal edilip 52 Amerikalının rehin alınmasından sonra kesilmişti.

Bu arada Tahran hükümeti, Birleşmiş Milletler’in, nükleer programına yapacağı bir müdahalenin yasa dışı olacağını ve Batı ile arasında gerilime yol açacağını savundu.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad resmi haber ajansı tarafından yayınlanan mesajında, Birleşmiş Milletler’e sunulan karar tasarısını yasadışı olarak niteledi.

XS
SM
MD
LG