Erişilebilirlik

Ariel Şaron Amerika'ya Geliyor


İsrail Başbakanı Ariel Şaron, İsrail’in Gazze Şeridi’nden çekilmesi konusunda Başkan Bush’un desteğini almak üzere Amerika’ya geliyor.

Yarın Başkan Bush’un Texas’taki çiftliğinde bir araya gelecek olan iki liderin ayrıca İsrail’in Batı Şeria’daki en büyük yerleşim merkezini genişletmesine ilişkin planını da ele almaları bekleniyor.

İsrail, Kudüs yakınlarındaki Maale Adumim yerleşim merkezine 3 bin 500 yeni ev inşa edilmesi konusunda ısrar ediyor. Ancak Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, bu isteğin, Amerika’nın da destek verdiği “yol haritası” barış planıyla çeliştiğini belirtiyor.


İsrail Polisi Aşırı Sağcıların Kudüs'te Gösteri Yapmasını Engelledi

Bu arada İsrail polisi, aşırı sağcı Yahudilerin Kudüs’te hem Yahudiler hem de Müslümanlar için kutsal olan bölgede toplanmasını engelledi.

Eski Kudüs’ü kordon altına alan binlerce polis aşırı sağcı Yahudilerin girişini engellemek için yollarda barikat kurdu, bu kesime girmek isteyen araçları durdurdu.

Çok sayıda Yahudi eylemcinin gözaltına alındığı, bunlar arasında Revaa adlı aşırı milliyetçi grubun liderinin de bulunduğu bildirildi.

Grup, El Aksa camisi çevresinde bugünkü gösteriyi, İsrail’in Gazze’yle Batı Şeria’nın bazı yerlerindeki Yahudi yerleşim birimlerini kaldırma kararını protesto amacıyla düzenlemek istiyordu. Caminin bulunduğu Harem-i Şerif, Yahudiler için de en kutsal yerlerden biri.

XS
SM
MD
LG