Erişilebilirlik

BM'den Acil Ateşkes Çağrısı


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Gazze’deki şiddete bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu.

İsrail’in Cumartesi gününden beri devam ettiği hava saldırılarında en az 280 kişi öldü. Güvenlik Konseyi dün gece geç saatlerde bir araya gelerek acil durum toplantısı yaptı. Bugün bir açıklama yayınlayan Konsey İsrail ve Hamas arasında acil ateşkes yapılmasını istedi. Güvenlik Konseyi’nin şu anki başkanlığını yürüten Hırvatistan Büyükelçisi Neven Jurica iki taafada şiddete son vermesi çağrısında bulundu.

İsrail savaş uçakları ve helikopterleri Gazze’de düzenledikleri operasyonlarda 40’tan fazla Hamas binasını yoketti. Bugün de devam eden saldırılarda bir cami yıkıldı iki kişi öldü. İsrail caminin terrorist yuvası olarak kullanıldığını iddia etti. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak operasyonların gerekirse uzatılacağını duyurdu. Olası bir kara operasyonu nedeniyle binlerce İsrail askeri de Gazze sınırına konuşlandırıldı. Hamas ise roket saldırılarına devam edeceğini açıkladı. Hamas’ın dünkü saldırılarında bir kişi öldü.

BM’deki Filistinli gözlemci Ryad Mansur Güvenlik Konseyi’nin İsrail’e gönderdiği mesajın açık olduğunu ifade etti. Mansur, İsrail’in bu çağrıya kulak vermemesi halinde Arap ülkelerinin Güvenlik Konseyi’nden yaptırım kararı isteyeceklerini belirtti.

XS
SM
MD
LG