Erişilebilirlik

Arap Dünyası Ayağa Kalktı


İsrail’in Gazze’ye düzenlemekte olduğu hava saldırısı Arap dünyasını ayağa kaldırdı. Onbinlerce Arap protestocu Yemen’in başkentinde bir gösteri düzenledi.
Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile Mısır’da biraraya gelen Filistin Lideri Mahmud Abbas İsrail ve Hamas arasında süresi dolan ateşkesi ele aldı.

Abbas, Hamas’tan İsrail ile ateşkesi uzatmasını istedi. Hamas liderine ateşkesi bozmaması için yalvardığını ifade eden Abbas başarılı olamadığını belirtti.

İsrail saldırılarını durdurmak konusunda yeterince çaba göstermemekle eleştirilen Abbas kendisinin ve partisinin kan dökülmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Hükümetinin Gazze ve Filistin halkını korumak istediğini belirten Filistin lideri Gazze’nin haritadan silinmesine aldırmayacaklarını söyleyenleri de kınadı.

Mısır İsrail’in operasyonları sırasında yaralanan halkı Mısır’da tedavi etmeye hazır olduklarını belirtmişti. Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Gheit şu ana kadar kendilerine başvuran yaralı Filistinli olmadığını açıkladı. İsrail Dışişileri Bakanı Tzipi Livni ise bir Amerikan televizyonuna verdiği demeçte ülkesinin Gazze’yi işgal etmek gibi bir amacı olmadığını söyledi.

Bu hafta içinde Arap dışişleri bakanları ve Körfez İşbirliği Konseyi yetkililerinin bir araya gelerek Gazze krizini ele almaları bekleniyor.

XS
SM
MD
LG