Erişilebilirlik

Yunanistan: 'Kaddafi Çatışmalara Son Vermek İstiyor'


Libya Dışişleri Bakanı el Ubeydi ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu
Libya Dışişleri Bakanı el Ubeydi ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu

Yunan yetkililer, Libya lideri Muammer Kaddafi’nin ülkesindeki çatışmalara son vermek istediğini belirtti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Droutsas, Libya hükümetinin isyancılarla silahlı çatışmaya son vermek için bir “çözüm” aradığını söyledi. Bakan bu açıklamayı, Libya Dışişleri Bakanı Abdülati el Ubeydi ile Başbakan Yorgo Papandreu’nun Atina’daki görüşmesinden hemen sonra yaptı.

El Ubeydi ile Papandreu arasındaki görüşme, Libya Başbakanı’nın talebi üzerine gerçekleşti. Yunanistan Kaddafi yönetimiyle iyi ilişkilere sahip. Yunan yetkililere göre, El Ubeydi Papandreu’ya, görüşmeler yapmak üzere Türkiye ve Malta’ya da gideceğini söyledi.

Kaddafi hükümeti, Libya’daki krize son vermek için bir yandan diplomatik çabaları arttırırken, diğer yandan yeni çözüm önerileri getiriyor. New York Times gazetesine göre, bunlardan biri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi’den geldi. Seyfülislam Kaddafi, kendi gözetiminde ülkede anayasal bir demokrasiye geçiş için babasından iktidarı devretmesini istedi. Ancak gazete, Kaddafi yönetimine yakın bir diplomatın, böyle bir öneriyi ne Muammer Kaddafi’nin, ne de muhaliflerin kabul edeceğini söylediğini bildiriyor.

Bu arada, Türk hükümetinin Misrata’dan 230 yaralıyı Çeşme’ye taşımak üzere gönderdiği feribotun, Bingazi’de durarak 100 kadar yaralıyı aldığı bildirildi. Yaralılar feribot Çeşme’ye ulaşır ulaşmaz hastaneye sevk edilecek.

Misrata’dan alınan yaralılar, gazetecilere kentte su, elektrik ve ilaç bulunmadığını söyledi. On askeri uçak tarafından korunan feribot, Misrata limanına demir atmak için dört gün boyunca izin alınmasını beklemişti.

Kaddafi kuvvetleri, dün isyancıların elinde bulunan bu kente ağır bir saldırıda bulundu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG