Erişilebilirlik

Yunanistan’dan İkinci Mülteci Kafilesi


Yunanistan’dan İkinci Mülteci Kafilesi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00

Yunanistan protestolara rağmen, dört günlük bir aranın ardından Ege adalarından Türkiye’ye mülteci göndermeye devam ediyor. 124 mülteci Midilli Adası’ndan iki tekneyle Türkiye’ye geri gönderildi

Yasadışı göçü caydırmak amacıyla Türkiye ile Avrupa Birliği arasında varılan anlaşma ilk uygulamaya girdiği hafta artan eleştirilerle karşılaştı. Bu hafta başında 202 sığınmacı Türkiye’ye geri gönderildi.

Cuma günü ilk tekne Midilli’den ayrılmadan önce döt eylemci denize atlayarak operasyonu engellemek istedi. Eylemciler daha sonra sahil güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alındı. İkinci tekneyse ise olaysız Türkiye’ye vardı.

Avrupa Birliği Sınır Koruma Dairesi’nden yetkililer botlara eşlik etti. Dikili’de ise sağlık ve göçmenlik yetkilileri olağanüstü güvenlik önlemleri altında sığınmacıları kontrol etti. Sığınmacılar daha sonra polis eşliğinde otobüslerle Kırklareli’ne götürüldü.

20 Mart’tan sonra Yunan adalarına ulaşan 4 bin göçmen kamplarda sınır dışı edilmeyi bekliyor.

Bir Türk yetkili doktorlardan, göçmenlik yetkililerine kadar bin kadar profesyonelle daha fazla sayıda sığınmacının kabul edilmesine hazırlanıldığını söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen aynı yetkili sadece Cuma günü için 2,050 sığınmacının beklendiğini söyledi.

Cuma günü Türkiye’ye gönderilenlerin çoğunun Afgan ve Pakistanlı olduğu belirtiliyor.

Yunanistan’dan Türkiye’ye dönüşlerin gelecek hafta da devam etmesi bekleniyor.

Yunanistan’da ise aşırı kalabalık kamplarda protestolar devam ediyor.

Polis, Sakız Adası’ndaki limanı temizledi. Polis, göçmenleri destekleyen ve onlara karşı olan grupların gösterilerinde protestocularla çatıştı.

Uluslararası Af Örgütü, Sakız Adası ve Midilli’de görüştüğü göçmenlerin ardından insanların çok kötü koşullarda yaşadığını belirtti.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG