Erişilebilirlik

Yemen'le İlgili Kaygılar Artıyor


Yemen'le İlgili Kaygılar Artıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

Uzmanlar, dünyanın Yemen’deki gelişmelere kayıtsız kalmasının çok daha ciddi sorunlara yolaçacağı uyarısında bulunuyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, dün Güvenlik Konseyi’ni Yemen konusunda uyardı. Amerika’nın sesi Birleşmiş Milletler muhabiri Margaret Besheer’in haberine göre Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden dönen Genel Sekreter, bu ülkelerde yaptığı görüşmelerin Yemen ağırlıklı olduğunu söyledi. Güvenlik Konseyi’ne bilgi veren Ban Ki-moon komşu ülkelerin Yemen’deki durumun daha da kötüleşemesinden büyük kaygı duyduğunu söyledi: “Açık söylüyorum: Yemen gözlerimizin önünde çöküyor. Bu durumu kenara çekilip izleyemeyiz. Barış görüşmelerinin kesilmesi ve karışıklığın daha da kötüye gitmesi bölgesel olduğu kadar uluslararası barış ve güvenliği de tehdit ediyor. Yemen uçurumun eşiğinde. Birleşmiş Milletler Yasası uyarınca üye ülkelere taahhütlerimiz var. Yemen’de siyasi sürecin yeniden rayına oturmasını sağlamak zorundayız.”

Cemal Benomar, “Bugün Yemen bir dönüm noktasında. Ülke ya iç savaşa girecek ve bölünecek ya da siyasi geçiş sürecini canlandırmak için bir yol bulacak” diyor.

Amerika İngiltere ve Fransa başkent Sanaa’daki büyükelçiliklerini kapattı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Yemen Özel Temsilcisi Cemal Benomar üç yıldır Yemen’de siyasi sürecin işlemesi çalışmalarına yardımcı oluyor. Ancak Benomar da dün Yemen’de siyasi sürecin rayına oturması konusunda iyimser konuşmadı ve krizin büyüyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG