Erişilebilirlik

Washington'da Binlerce Sığınmacının Bekleyişi Sürüyor


29 Temmuz 2022 - Wahington'a Teksas'tan gelen sığınmacılar Union Station tren istasyonu çevresinde bekleyişte
29 Temmuz 2022 - Wahington'a Teksas'tan gelen sığınmacılar Union Station tren istasyonu çevresinde bekleyişte

Otobüsler dolusu sığınmacı Teksas’tan başkent Washington’a gelmeye devam ediyor. Sığınmacılar Teksas Valisi Gregg Abbott tarafından başkente gönderiliyor. Cumhuriyetçi Vali, Başkan Biden’ın Meksika’yla sınırı yeterince güvenli hale getirmediğini iddia ediyor.

Washington'da Binlerce Sığınmacının Bekleyişi Sürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Washington’un belediye meclisine göre Nisan ayından bu yana Teksas’tan Washington’a 3 binden fazla sığınmacı geldi.

Gelenlerin kalacak yerleri yok; birçoğu otobüslerin onları bıraktığı Washington’daki tren istasyonunda kalıyor.

Aileler burada günlerce kalabiliyor. Aralarında akrabalarını bekleyenler de var. Kimileri ise gönüllülerin onları bir başka bölgeye götürmesini ya da New York ya da Chicago’ya gidebilmek için kendilerine bilet verilmesini bekliyor.

Union Station olarak bilinen tren istasyonu aylardır Kolombiya ve Panama arasındaki bölgeden geçen bir grup sığınmacıyı ağırlıyor. Çoğunun küçük çocukları var. Sınırda kendilerini sınır yetkililerine teslim etmişler. Süreç de böyle başlamış ve hemen bir otobüse bindirilmişler. Şimdi bir mahkeme tarihi bekliyorlar.

Bazı sığınmacılar Union Station’da hoş karşılandıklarını belirtiyor.

Orta Amerika Kaynak Merkezi gibi yardım kuruluşları ellerinden geleni yapıyor.

Kuruluşun yöneticisi Abel Nunez, “Sanırım şimdiki sorun insanların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yerel yönetimlerden ve federal yönetimden destek noksanlığı. Çünkü Washington’da onları yerleştirebileceğimiz bir yer yok” diyor.

İç Güvenlik Bakanlığı VOA’nin konuyla ilgili sorusuna yanıt vermezken Amerikan yönetimi kişilerin sadece geçerli vizeleri olması durumunda seyahat etmesi gerektiği politikasını savunuyor.

Başkentteki barınaklar yüzde yüz dolu. İnsani yardım kuruluşları, çocuklar ve kadınlara öncelik vererek biletlerini almaya çalışarak onların başka yerlere gidebilmelerini sağlamaya çalışıyor.

Şimdilik Teksas’tan daha fazla otobüsün gelip gelmeyeceğini kimse bilmiyor fakat Washington’daki aktivistler gelmelerin duracağını düşünmüyor.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG