Erişilebilirlik

Uzmanlara Göre Yaptırımlar Putin'in İşine Yarayacak


Uzmanlara Göre Yaptırımlar Putin'in İşine Yarayacak
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00

Rus yetkililer bugünlerde Amerikalı diplomatların Moskova yakınlarındaki Amerikan dinlenme tesisine gitmesine izin vermiyor. Moskova’daki Amerikan Büyükelçiliği’nin açıklaması bu yönde. Bu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kongre’nin yaptırım kararına verdiği karşılıklardan biri. Rus uzman Nikolai Petrov’a göre bu Moskova’da Trump konusunda yaşanan hayal kırıklığının yansıması.

Bir diğer Rus uzman Gleb Pavlovsky’ye göre de, Amerika’yla soğuk savaş dönemi ilişkilerine dönmek sadece Putin’in ülkede popülaritesini arttıracak.

Amerika Büyükelçiliği ve misyonlarının hayati çalışmaları devam ederken, büyükelçiliğin yerel Rus çalışanları belki de kesintilerden en fazla etkilenecek olanlar.

Kongre’de kabul edilen tasarı, Kuzey Kore ve İran’a da yaptırım içeriyor ve yaptırımların yumuşatılması konusunda Kongre’nin onayını şart koşuyor. Senato Demokrat Parti grup lideri Chuck Schumer de buna dikkat çekiyor: “Rusya Devlet Başkanı Putin, Kongre’nin rızası olmadan bu yaptırımlardan kurtulamayacak. Bu, Putin’e ve seçimlerimize karışmayı düşünenlere net bir mesaj olsun. Eğer seçimlerimize karışırsanız, yaptırıma uğrarsınız. Bu yaptırımlar sert olur.”

Moskova-Washington ilişkilerindeki gerginliğin neler getireceği bütün dünya tarafından yakından izleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG