Erişilebilirlik

UNICEF Tehlikeli Yolculuğa Dikkat Çekti


Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) savaştan kurtulmak için Kuzey Afrika’dan İtalya’ya kaçan binlerce kadın ve çocuğun şiddete, cinsel istismara ve diğer çeşit kötü muameleye maruz kaldıklarını açıkladı.

UNICEF, Libya’da hükümetin yönetimindeki mülteci merkezlerini araştırdı ve raporunda insanların aylarca bir sürece tabi olmadan tutuldukları bu yerleri “cehennem kuyusu” olarak niteledi.

UNICEF’in Avrupa’daki mülteci ve göçmen krizi özel koordinatörü Afşan Han, mültecilerin genelde kendilerine eşya gibi davranan insan kaçakçılarının ellerinde olduğunu belirtti.

Han, “Her etapta para ödüyorlar, konuştuğumuz bazı genç kızlar ilk etapta ödeme yapmak için para bulmuşlar ama sonrasında seks karşılığında ödeme yapmışlar,” dedi.

Han, erkeklerin de suç ağlarına düştüğünü, sokaklarda yaşamaya zorlandığını ya da fuhuş sektörüne düştüğünü belirtti.

UNICEF raporuna göre Somali, Etiyopya, Nijerya, Nijer, Eritre ve Gambia’dan çocuklar, çölde tek başlarına seyahat etmek zorunda kalıyorlar.

Rapor, birçok çocuğun Kuzey Afrika’dan İtalya’ya tehlikeli yolculukta öldüğünü kaydetti. Geçen yıl en az 700’ü çocuk 4.500 kişinin Kuzey Afrika’dan İtalya yolculuğunda hayatını kaybettiği belirtildi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG