Erişilebilirlik

Ukrayna’da 20 Bin Kişiye Tahliye


Ukrayna’nın Rusya sınırı yakınlarındaki Kharkiv bölgesinde askeri depoda çıkan yangının ardından 20 bin kişi tahliye edilirken, Savunma Bakanı yangından Rus ya da muhtemel insansız hava araçları kullanan ayrılıkçıları sorumlu tuttu.

Ukrayna’nın Rusya sınırı yakınlarındaki Kharkiv bölgesinde askeri depoda çıkan yangının ardından 20 bin kişi tahliye edildi.

Kharkiv bölgesinde yer alan Balaklia’daki yangın Ukrayna’nın en büyük askeri depolarından birinde çıktı. Yangın tahliyeye neden olurken, Başbakan Volodymyr Groysman da bölgeyi havadan inceledi. Deponun 40 km çevresi uçuşlara kapatıldı.

Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak yangının Rus ya da muhtemel insansız hava araçları kullanan ayrılıkçılar tarafından çıkarıldığını söyledi. Poltorak kayıplarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Donetsk ve Luhansk’taki ayrılıkçılar ise Poltirak’ın suçlamalarını reddetti. Ayrılıkçılar, yangının nedeninin Ukrayna ordusunda kök salmış yozlaşma ve yetersizlik olduğunu öne sürdüler.

Ukrayna’da 20 Bin Kişiye Tahliye
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

Aynı depoda 2015 yılında da yangın çıkmış ancak askerler yangını cephaneliğe sıçramadan söndürmüştü. Depoda 138 bin ton cephanelik olduğu belirtiliyor.

Ukrayna askeri savcısı Anatolii Matios da yangının çıkma nedenini sabotaj olarak açıkladı. Matios, yangının cephaneyi hedef alan bir hırsızlığı örtmek amacıyla çıkartılamayacağını, deponun 1000 kişi tarafından korunduğunu kaydetti.

Kharkiv bölgesi Ukrayna güçlerinin Rusya destekli ayrılıkçılarla çatıştığı Donetsk ve Luhansk bölgelerinin kuzeyinde yer alıyor. Çatışmalar nedeniyle 2014 yılı Nisan ayından bu yana 9.800 kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Rusya ile sınır kontrollerinin artırıldığını kaydetti.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG