Erişilebilirlik

Uçaklarda Elektronik Cihaz Yasağı Kalkıyor


Amerikan Federal Havacılık Dairesi (FAA) uçak yolcularına akıllı telefon, tablet ve benzer elektronik cihazları kalkış ve iniş esnasında kullanma izni veriyor. İzin, elektronik dalgalardan etkilenmeyen belli uçaklar için geçerli

FAA Müdürü Michael Huerta basına yaptığı açıklamada, kararın havayolları şirketleri, pilotlar, kabin ekibi, uçak üreticilerinin yanısıra yolcular ve elektronik cihaz üreten firmalardan oluşan özel bir komisyonun yaptığı araştırma sonucunda verildiğini belirtti.

Huerta, birçok yolcu uçağının bu cihazlardan yayılan radyo dalgalarından etkilenmediğini, ancak görüş mesafesinin az olduğu uçuşlarda bazı iniş takımlarının bu dalgalardan etkilenebildiğini söyledi.

Bu izne rağmen, yolcular uçuş sırasında cep telefonlarıyla konuşamayacaklar, çünkü cep telefonu kullanımı FAA’nın dışında Federal İletişim Komisyonu tarafından denetleniyor.

Yetkililer, kararın hemen uygulamaya geçirilmeyeğini, ancak yeni düzenlemenin en kısa sürede uygulanmaya başlaması için FAA’nın havayolları yetkilileriyle görüştüğünü, cihazların kullanımı ile ilgili ayrıntıların havayolları tarafından kararlaştırılacağını bildirdi.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG