Erişilebilirlik

Türkiye’de 2 Rus Ajan Tutuklandı


Habertürk’ün haberine göre, geçen sene Türkiye’de öldürülen Çeçen komutanın ölümüyle ilgili olarak 2 Rus vatandaşı tutuklandı. Komutan, ülkede öldürülen Çeçenler’den biriydi.

Türk polisi ve istihbarat görevlileri tarafından 8 Nisan’da yapılan operasyonda tutuklanan iki Rus vatandaşının yeni bir göreve hazırlandıkları bildirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü açıklama yapmaktan kaçındı.

Tutuklamalar, iki ülke arasındaki ilişkilerin gergin olduğu bir dönemde gerçekleşti. Türkiye’nin geçen Kasım’da Suriye’deki operasyonlara katılan bir Rus savaş uçağını düşürmesi iki ülke arasında diplomatik krize yol açmıştı.

Habertürk’e göre, 50’li yaşlarda olan iki kişi sorgularında konuşmayı reddetti. İkili, Vahid Edelgiriyev’e arabasındayken ateş açmak ve bıçaklamakla suçlanıyor.

Gazetenin haberinde, iki Rus’a ait sahte kimlik belgeleri ve güvenlik kameralarının, park yerlerinin ve araba plakalarının fotoğraflarını içeren flaş disklerinin ele geçirildiği bildiriliyor.

1990’larda Rusya ve Çeçenler arasında yaşanan iki savaştan sonra birçok muhalif Çeçen Türkiye’ye yerleşti. Bu dönemden buyana Türkiye’de birçok Çeçen çözülemeyen cinayetlere kurban gitti.

2013 yılı Mayıs ayında, Çeçen diasporasının tanınmış ismi Medet Ünlü Ankara’daki ofisinde öldürüldü. 2011 yılında ise İstanbul’da 3 Çeçen gündüz saatlerinde vurularak öldürülmüştü.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG