Erişilebilirlik

Türkiye Genelinde Sokağa Çıkma Yasağı Başladı


Ankara Kuğulu Park
Ankara Kuğulu Park

Türkiye genelinde Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında yeniden yürürlüğe konan sokağa çıkma yasağı bu gece başladı. Yasak sabah 10.00’a kadar devam edecek.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde, Türkiye’de Corona virüsü vakalarında yaşanan artış gerekçesiyle hafta sonlarında tüm ülke genelinde akşam 20.00’den sabah 10.00’a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağı açıklanmıştı. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri ise bu kısıtlamadan muaf tutuldu.

Türkiye'de salgın etkisini giderek daha çok arttırırken, son 24 saatte Corona virüsünden 135 can kaybı yaşandı, 5 bin 232 kişinin de testi pozitif çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ağır hasta sayısının 4 ayda 8 kat arttığını açıkladı.

Türkiye, 11 Mart’ta ilk Corona virüsü vakasını resmi olarak kamuoyuna duyurduktan sonra uygulamaya koyduğu kısıtlamaları, 1 Haziran’da sosyalleşme mekanlarını açarak ve sokağa çıkma yasaklarını kaldırarak sonlandırmıştı. Türkiye, 1 Temmuz’da tümüyle geçiş yaptığı normalleşme dönemini İçişleri Bakanlığı’nın 17 Kasım’da yayınladığı genelgeyle sona erdirmiş oldu.

Genelgeye göre ayrıca, tüm illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00 ile 13.00 saatleri; 20 yaş altı vatandaşlar 13.00 ile 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

İstanbul

İstanbul'da Sokağa Çıkma Yasağı Başladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

İstanbul’da Taksim Meydanı sokağa çıkma yasağı başlayana kadar çok kalabalıktı ancak yasak uygulanmaya başladıktan sonra polis ekipleri araç megafonlarından halka evlerine gitmeleri çağrısında bulundu. Aksi halde cezai işlem uygulanacağı uyarısı yapıldı.

İstiklal Caddesi
İstiklal Caddesi

Sokağa çıkma yasağında yabancı turistlere istisna uygulanması dikkat çekti. Yabancı turistler saat 20.00’den sonra dışarıda görülürlerse otellerine yönlendirilirken, Türk vatandaşlarına cezai müeyyide uygulandığı gözlendi.

Polis memurları yasak başladıktan sonra İstiklal Caddesi’nden geçenlere kimlik kontrolü yaptı. Yasak devreye girdikten sonra caddeler bir anda boşalırken, Taksim Meydanı gibi Beşiktaş Meydanı, Eminönü ve Galata Köprüsü’nün de boş olduğu gözlendi.

Ankara

Ankara'da Sokağa Çıkma Yasağı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:16:03 0:00

Ankara’da da aynı şekilde normalde hafta sonlarında çok işlek olan mekanların ve caddelerin, sokağa çıkma yasağının uygulamaya girmesiyle bomboş hale büründü.

Polis ekiplerinin belirli noktalarda kontrollar yaparak, dışarıda olanları uyardığı görüldü.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG