Erişilebilirlik

Türkiye’de Yeniden Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de Corona virüsü vakalarında yaşanan artış gerekçesiyle hafta sonlarında tüm ülke genelinde akşam 20.00’den sabah 10.00’a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

Erdoğan, Salı günkü kabine toplantısının ardından açıklama yaptı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun aldığı son tavsiye kararları doğrultusunda Türkiye’nin ikinci yasaklar dönemini başlatmak zorunda kaldığını ilan etti.

Türkiye, 11 Mart’ta ilk Corona virüsü vakasını resmi olarak kamuoyuna duyurduktan sonra uygulamaya koyduğu kısıtlamaları, 1 Haziran’da sosyalleşme mekanlarını açarak sokağa çıkma yasaklarını kaldırarak sonlandırmıştı. Türkiye, 1 Temmuz’da tümüyle geçiş yaptığı normalleşme dönemini bugün sona erdirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasıyla da Türkiye’de corona virüsü salgında son 24 saatte 3 bin 819 kişiye hastalık tanısı konulduğunu ve 103 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

“Can acıtıcı tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Corona virüsü salgınında Avrupa örneğini anımsattı ve “İnsanlık tarihinin bu en büyük salgının önüne henüz geçilemedi. Aşı çalışmalarında ümit verici gelişmeler yaşanıyor ancak tehdit devam ediyor. Sonbaharla birlikte yeniden tırmanışa geçen hasta ve ölüm sayıları Avrupa'da ve pek çok ülkede tedbirlerin yeniden arttırılması sonucunu doğurdu. İstanbul başta olmak üzere bazı şehirlerimizdeki hasta ve ölüm oranları bize daha çok dikkatli olmamızı söylüyor. Salgınla mücadeleyi ekonomimizi ayakta tutarak başarmak zorundayız” dedi.

“Salgının seyri tırmanışını sürdürürse hepimiz için can acıtıcı neticelere yol açan tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz hale gelir” diyen Erdoğan, bugünkü aşamada o tedbirlerden bazılarına uygulamak zorunda olduklarını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı ise yayınladığı genelgede tedbirlerin 20.11.2020 Cuma günü saat 20.00’den itibaren geçerli olacağını belirtti. Buna göre;

  • Tüm illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00 ile 13.00 saatleri; 20 yaş altı vatandaşlar 13.00 ile 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.
  • Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları 10.00­ - 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaf tutulacak.
  • Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik salonları saat 10.00 ile 20.00 arasında açık olacak.
  • Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme­-içme yerleri 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel-­al hizmeti verecek şekilde açık olacak. Saat 20.00’den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilecek. Dinleme tesislerinde yer alan yeme­-içme yerleri kısıtlamalardan muaf tutulacak.
  • 31.12.2020 tarihine kadar sinema salonları; yeni bir karar alınıncaya kadar ise kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durdurulacak.
  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG