Erişilebilirlik

Türkiye: 'Süre Doluyor YPG/PYD Tamamen Çekilmedi'


Rusya’yla varılan 150 saatlik anlaşmanın süresinin dolmasına çok az bir zaman kala Ankara, YPG/PYD’lilerin halen daha Türkiye-Suriye sınırından çekilmediklerini söylüyor.

Bu akşam saat 6’da dolacak 150 saatlik süre içinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Lideri Vladimir Putin arasında varılan uzlaşma çerçevesinde YPG/PYD unsurlarının sınırın 30 kilometre gerisine çekilmeleri gerekiyor.

Bu sürenin dolmasıyla birlikte sınırın 10 kilometre içinde Türk ve Rus askerleri ortak devriye görevine başlayacak.

Ancak sürenin dolmasına saatler kala, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamayla YPG/PYD unsurlarının halen daha Barış Pınarı Harekatı bölgesinden çıkmadıklarını söyledi.

Akar bu çerçevede teröre karşı savaşın bitmediğini ve bitmeyeceğinin farkında olduklarını belirtti.

Sürenin dolmasının ardından başlayacak ortak devriye konusunda görüşmelerde bulunmak ve planlamaları yapmak üzere Rusya’dan bir heyet de Türkiye’de temaslarını sürdürüyor.

Türkiye, sınırın ötesinde boşaltılması gereken alanda 1000 kadar militanın Tel Rıfat, 1000 kadar militanın da Menbiç yakınlarında durmaya devam ettiklerini belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Rusya’yla varılan mutabakat neticesinde bölgeden YPG/PYD unsurlarının çekilmemesi halinde Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na devam edeceğini söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG