Erişilebilirlik

Türk Basınında Kaşıkçı Cinayetiyle İlgili Yeni Görüntüler


Türk basınında yayınlanan bir videonun Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yeni görüntüler içerdiği öne sürüldü. Bir grup kişinin bavul taşıdığı görüntülerin, Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin Suudi Arabistan Başkonsolosu’nun konutuna taşındığı anı gösterdiği iddia edildi. Görüntüler A Haber tarafından yayınlandı.

Görüntülerde görülen kişiler, Suudi Arabistan Başkonsolosu’nun konutundan içeriye toplam beş bavul taşıyor. Kaşıkçı, Ekim ayının başında başkonsolosluk konutu yakınındaki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nde öldürülmüştü.

Reuters haber ajansı bir Türk yetkilinin basına yansıyan görüntülerin doğru olduğunu söylediğini bildirdi, ancak konuyla ilgili başka ayrıntı vermedi. Reuters haber ajansının görüntülerle ilgili açıklama talep ettiği Suudi yetkililerdense yanıt gelmedi.

Kraliyet ailesine yakınlığıyla bilinen gazeteci Cemal Kaşıkçı Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ı eleştiren haberler yapmasının ardından geçen yıl ABD’ye yerleşmiş ve Washingtonpost gazetesine görüş yazıları yazmaya başlamıştı.

Suudi yetkililer cinayet emrini Veliaht Prens’in verdiği iddialarını reddediyor. Uluslararası arenada büyhük tepkiye neden olan cinayet 33 yaşındaki prensin itibarını da zedeledi.

Sabah gazetesi, bavulların konuta öğlen 3.09’da siyah bir minibüsle getirildiğini aktardı.

Kaşıkçı’nın akıbetiyle ilgili çelişkili açıklamalar yapan Riyad daha sonra Kaşıkçı’nın konsolosluk binasında öldürüldüğünü ve cesedinin parçalara ayrıldığını doğrulamıştı.

Kaşıkçı’nın cesedi hala bulunabilmiş değil. Türkiye de ısrarla Suudi Arabistan’dan Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğuna ilişkin açıklama talep etmişti.

Suudi Arabistan başsavcılığı geçen ay yaptığı açıklamada beş kişi için idam cezası talep etmiş, Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olduğundan şüphelenilen 21 kişinin 11’i hakkında iddianame hazırlanmış ve bu kişilerin mahkemeye sevk edilecekleri açıklanmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen hafta yaptığı açıklamada Ankara’nın diğer ülkelerle birlikte soruşturmayı BM’ye taşımak için çalıştığını belirtmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG