Erişilebilirlik

Tunus'ta Aşırı Dinciler Televizyon Basmaya Çalıştı


Tunus'ta Aşırı Dinciler Televizyon Basmaya Çalıştı
Tunus'ta Aşırı Dinciler Televizyon Basmaya Çalıştı

Tunus’ta polis, üniversitelerde peçe yasağını ve televizyonlarda bir filmin gösterilmesini protesto eden İslamcı göstericileri gözyaşartıcı gazla dağıttı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, taş, bıçak ve sopalı göstericilerin özel bir televizyon binasını basmadan önce polis tarafından önlendiğini ve 50 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Protestocular, televizyon kanalının gösterdiği Persepolis adlı filmin İslam dinini aşağıladığını iddia ediyor. Uluslararası organizasyonlarda ödül alan film, gerçek hayattan alınma ve devrim sonrası İran’daki baskıcı yaşamı genç bir kızın gözlerinden anlatıyor.

Gösteriler ilk olarak Cumartesi günü başladı. Bir grup İslamcı, başkent Tunsu’un 150 kilometre güneyindeki Sousse kentindeki üniversiteye girmeye çalıştı. Üniversite peçe takan kadınların üniversiteye kaydolmasına izin vermiyor.

Tunus anayasa meclisi üyelerinin belirlenmesi için bu ay seçimlere gidecek. Seçimleri kazanması beklenen ılımlı İslamcı Ennahda Partisi, kadın haklarına saygı duyacağını ve halka Şeriat empoze etmeyeceğini bildiriyor.

23 Ekim’deki seçimler Ocak ayında Tunus’ta diktatörlük rejiminin devrilmesinden bu yana ilk demokratik seçim olacak.

XS
SM
MD
LG