Erişilebilirlik

Türk İşadamından Trump’ın Yasak Kararına Destek


Türk İşadamından Trump’ın Yasak Kararına Destek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:08:04 0:00

Donald Trump’ın “mülteci başvurularının 120 gün askıya alınması ve 7 ülkenin vatandaşlarına 90 gün ABD’ye giriş yasağı getirilmesi” kararına tepkiler devam ediyor. Yazılı ve görsel basında yalnızca protesto gösterilerine yer verilse de, onu bu koltuğa taşıyan Trump taraftarları, söz konusu kararı destekliyor.

Türk işadamı, emlakçı ve Cumhuriyetçi Parti üyesi Turan Tombul da kararı destekleyenlerden biri. Hem Müslüman, hem göçmen olan Turan Tombul’a göre yasak, sürpriz bir karar değil. Turan Tombul, Donald Trump’ın kampanya dönemi boyunca verdiği sözleri uyguladığına dikkat çekiyor. Kararın Müslümanlar’a yönelik olmadığının altını çizen Tombul, Türkiye’nin bu listeye girmeyeceğine inanıyor. Eleştirileri “aceleci yorumlar” olarak niteleyen Tombul, Trump’ın attığı adımların doğru değerlendirilebilmesi için zamana ihtiyaç olduğu görüşünde.

Öğrencilik yıllarından bu yana siyasetle ilgilenen ve American Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü mezunu olan Turan Tombul, aynı zamanda Donald Trump’ı destekleyen “Trump İçin Seküler Türkler” adlı bir grubun da üyesi. Bir çok seçimde sandık görevlisi olarak görev yapan Turan Tombul, başkanlık seçimine hile karıştığı iddialarına katılmıyor.

Donald Trump’ın başarılı bir işadamı olduğunu hatırlatan Tombul, yeni başkanın şirket yönetimindeki başarısını ülke yönetimine de taşıyacağı inancında. Turan Tombul, Trump’ı, Amerikan ekonomisi açısından bir şans olarak görüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG