Erişilebilirlik

Trump'a Destek Artıyor


Trump'a Destek Artıyor
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Emlak milyarderi Donald Trump, Salı günü Nevada eyaletinde düzenlenen Cumhuriyetçi Parti önseçimini rahatlıkla kazandı. Bu zafer, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını kazanma yolunda Trump’ın elde ettiği ivmeyi daha da güçlendirdi.

New Hampshire ve Güney Carolina eyaletlerindeki önseçimleri kazanan Donald Trump, Nevada’da üçüncü zaferini elde etti.

Trump, Nevada’daki zafer konuşmasında, kampanyasının en büyük özelliği haline gelen gösterişli ve cüretkar tarzından yine vazgeçmedi. Emlak devi, başarılı olamayacağını düşünenlerin aksine şimdi tüm ülkenin desteğini kazandığını söyledi:

”Bu ülkenin insanları olağanüstü. Sizleri çok seviyorum. Amerika’yı yeniden muhteşem bir ülke haline getireceğiz, eski günler geri gelecek. Bunu hızla başaracağız. Hepinize teşekkürler.”

Nevada yarışını ikinci bitiren Florida Senatörü Marco Rubio’nun hemen ardında Texas Senatörü Ted Cruz yer aldı. Ancak her iki senatör de Trump’un 20 puan gerisinde kaldı.

Iowa önseçiminin galibi Ted Cruz, Nevada’da üçüncü olmasına rağmen Kasım seçimlerinde Beyaz Saray’ı Demokrat Parti’den geri alabilecek tek Cumhuriyetçi olduğunu öne sürdü:

”Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 65’i, Trump’ın Clinton’la mücadele edebilecek bir aday olmadığını düşünüyor. Şimdiye kadarki önseçimler, net bir adayın öne çıkmasında önemli rol oynadı. Eğer siz de Trump’ın Hillary’nin karşısına çıkacak en iyi aday olmadığını, muhafazakar bir adayın daha iyi sonuç elde edeceğini düşünüyorsanız, tercihinizi, kendini ispatlamış, tutarlı bir muhafazakardan yana kullanın.”

Seçim kampanyasında rakiplerine kirli oyunlar oynadığı suçlamalarıyla karşı karşıya olan Cruz, zor günler geçiriyor.

Cruz, Marco Rubio’nın İncil’i aşağıladığı yönünde asılsız sosyal medya mesajları yayınlayan iletişim direktörünün işine son verdi.

Aday adayları, bir sonraki sınavı 1 Mart’ta Süper Salı olarak bilinen ve 12 eyalette birden yapılacak önseçimlerde verecek.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG