Erişilebilirlik

Trump: ‘Tüm Seçenekler Masada’


Başkan Donald Trump, Kuzey Kore’nin Japonya’nın üzerinden geçen yeni bir balistik füze fırlatmasının ardından, “tüm seçenekler masada” dedi.

Trump bu sabah yaptığı yazılı açıklamada, “Dünya, Kuzey Kore’nin son mesajını açık ve net gördü: Bu rejim, komşularına, Birleşmiş Milletler’in tüm üyelerine ve kabul edilebilir uluslararası davranışların asgari standartlarına nefretini gösterdi” ifadesini kullandı.

Açıklamasında Trump, “Tehdit edici ve istikrar bozucu eylemler, Kuzey Kore rejiminin bölgedeki ve dünyanın tüm ulusları arasındaki yalnızlığını daha da artırmaya yarar. Tüm seçenekler masada” değerlendirmesinde bulundu.

Trump ayrıca Kuzey Kore’nin bu son füze denemesi hakkında Japonya Başbakanı Shinzo Abe’yle telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray’ın açıklamasına göre, iki lider Kuzey Kore’nin ABD, Japonya ve Kore Cumhuriyeti’ne ağır ve giderek artan doğrudan tehdit oluşturduğu noktasında ortak görüş dile getirdi.

Başkan Trump ve Japonya Başbakanı Abe, Kuzey Kore üzerindeki baskının artırılması ve uluslararası toplumu da aynısını yapmaya ikna etmek için ellerinden geleni yapmaya dönük kararlılıklarını da vurguladı.

Kuzey Kore dün, uluslararası baskılara ve Birleşmiş Milletler yaptırımlarına rağmen Japonya üzerinden yeni bir balistik füze fırlatmıştı. Japon hükümeti, füzenin ülkenin kuzey bölgesinin üzerinden geçtikten sonra Büyük Okyanus’a düştüğünü açıklamıştı. Füzenin büyük endişe yarattığı Japonya’da ülkenin bazı bölgelerinde sirenler çalmış, halka sığınaklara girmeleri çağrıları yapılmıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG