Erişilebilirlik

Trump: ‘Kürtleri Vurursa Türkiye’yi Ekonomik Açıdan Mahvederiz’


Başkan Donald Trump, Suriye’den çekilme takvimiyle ilgili yönetiminden gelen farklı açıklamaların olduğu bir dönemde Türkiye’ye yönelik çok sert ifadeleri içeren açıklamalarda bulundu.

Başkan Trump, Suriye’den çekilme sürecinde, Kürt gruplara yönelik bir saldırı düzenlemesi halinde Türkiye’yi ekonomik açıdan mahvetmekle tehdit etti. Trump’ın ABD saatiyle Pazar akşam saatlerinde paylaştığı mesajına Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yanıtı da sert oldu.

Trump iki ayrı Tweet mesajında tam olarak şu ifadeleri kullandı:

“Suriye’den çok gecikmiş geri çekilmemize başlarken, IŞİD’in hilafetinin kalıntılarını sert biçimde birçok açıdan vuruyoruz. Yeniden toparlanmaları durumunda da yakındaki üsten yeniden saldıracağız. Kürtleri vurmaları durumunda da Türkiye’yi ekonomik açıdan yıkıma uğratacağız. 20 millik (32 km) bir güvenli bölge olacak. Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye’yi provoke etmelerini istemiyoruz. Amerika’nın Suriye’de IŞİD’i ortadan kaldırma politikasınden en büyük fayda sağlayanlar Rusya, İran ve Suriye oldu. Biz de yarar sağladık ama birliklerimizi eve döndürmenin zamanı geldi. Sonu gelmeyen savaşları durdurun!” dedi.

Kalın'dan sert yanıt

Trump’ın bu açıklamalarına yine Twitter üzerinden yanıt veren İbrahim Kalın, “Bay Trump, teröristler ortağınız ya da müttefikiniz olamaz. Türkiye, ABD’nin stratejik ortaklığının gerekliliklerini yerine getirmesini ve terör propagandası gölgesinde bırakılmamasını beklemektedir. DAESH, PKK, PYD ve YGP arasında fark yoktur ve hepsine karşı savaşmaya devam edeceğiz” dedi.

​Kalın, Amerika’nın Suriyeli Kürtlerle PKK’yı bir tutmanın vahim bir hata olacağını, Türkiye’nin Kürtlerle değil teröristlerle savaştığını kaydederek, Kürtler ve diğer Suriyelileri terör tehtidine karşı koruyacaklarını ifade etti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG