Erişilebilirlik

Trump Beyaz Saray'da Dinleme Yapıyor mu?


ABD Başkanı Donald Trump’ın, FBI Başkanı James Comey’i kovmasının ardından yaptığı açıklamalara bir yenisi eklendi. Twitter’dan “James Comey, basına sızdırmadan önce, dua et de kayda alınmış görüşmelerimiz olmasın!” yazan Trump, Beyaz Saray’da gizli dinleme yapıp yaptırmadığı tartışılıyor. Yönetim ise sessizliğini koruyor.

Beyaz Saray, Trump’ın Oval Ofis’teki görüşmeleri ya da yemekli toplantıları kayıt altına alıp almadığı sorusuna yanıt vermeyi reddetti.

Donald Trump, FBI Başkanı Comey’i kovmasının ardından yaşanan depremi ve kendisine yönelik eleştirileri savuşturmak için sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşmış ve Comey’i basına bilgi sızdırmadan önce aralarındaki görüşmelerin kayıt altına alınıp alınmadığından emin olması yönünde uyarmıştı.

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, bu mesajla ilgili soruya, “Başkanın başka ekleyeceği bir şey yok” yanıtını verdi. Spicer, mesajın bir tehdit olmadığını, Donald Trump’ın bir gerçeği ortaya koyduğunu söyledi.

​Tarihçiler ise 1973’te Başkan Richard Nixon’ın Oval Ofis görüşmelerini kaydettiğinin ortaya çıkmasıyla, başkanların bu yöntemden vazgeçtiğini savunuyor. Amerika’nın Sesi’ne konuşan Virginia Üniversitesi’nden başkanlık çalışmaları uzmanı Nicole Hemmer, Trump’ın görüşmeleri kaydetmesinin gerçekten öngörüsüz bir hamle olacağını savunuyor, zira ileride Trump aleyhine kullanılabilir. Hemmer, bu nedenle başkanlar, arkalarında iz bırakmamak için günlük bile tutmadıklarını savunuyor.

Sözcü Spicer, Trump’ın Comey’den kendisine bağlılığını bildirmesini istediğini iddiasını ise yalanladı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG