Erişilebilirlik

Suriye'yi Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Sevk Girişimi


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi

İsviçre öncülüğünde 50 ülkenin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne bu konuda başvuruda bulunacağı öğrenildi

İsviçre’nin başını çektiği 50 ülke Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne Suriye’nin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesi talebiyle başvuruda bulunacak.

Associated Press haber ajansının ele geçirdiği bir mektupta, Birleşmiş Milletler’de bir komisyonun Suriye’de ayaklanmanın başladığı 2011 Mart ayından bu yana işkence, cinsel şiddet ve yargısız infaz suçlamalarına dair bulgular yer alıyor.

Suriye’de şiddet devam ederken insani yardım örgütleri uluslararası topluma mültecilere yapılan yardımları arttırması çağrısında bulunuyor.

Uluslararası Kurtarma Komitesi adlı yardım örgütü Suriye’nin çok ciddi bir insani felaket içinde olduğunu bildirdiği bir rapor yayınladı. Raporda bazı mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi olmaması, bazılarının da Suriye’yi son derece yaygın hale gelen cinsel şiddet nedeniyle terk ettiği yazılı. Örgüt ayrıca Suriyeli mültecilerin sığındığı komşu ülkelere yardım için Birleşmiş Milletler’in bir buçuk milyar dolarlık yardım çağrısının bir an önce karşılanması gerektiğini duyuruyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG