Erişilebilirlik

Suriyeli Muhalifler Af Önerisini Reddetti


Antalya'da toplanan Suriyeli muhalefet liderleri açıklama yaparken
Antalya'da toplanan Suriyeli muhalefet liderleri açıklama yaparken

Türkiye’de toplanan Suriyeli muhalefet liderleri, Şam hükümetinin genel af önerisini reddetti ve rejim değişikliği için mücadele vermeye devam edeceklerini bildirdi.

Antalya’da düzenlenen 300’den fazla muhalefet temsilcisinin katıldığı toplantıda Devlet Başkanı Beşar Esad’ın dün yaptığı af önerisi değerlendirildi. Esad, Müslüman Kardeşler dahil çeşitli siyasi grupların tutuklu tüm üyeleri için af önermişti.

Suriye hükümeti Çarşamba günü yüzlerce siyasi tutukluyu serbest bıraktı. Ancak Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü bunun yeterli olmadığını, siyasi tutukluların tümünün bırakılması gerektiğini söyledi.

Bu arada Beşar Esad ulusal diyalog için görüşme gündemini belirleyecek bir komite kurulduğunu açıkladı. Görüşmelerde Suriye’nin sosyal, ekonomik ve siyasi geleceği ele alınacak.

Öteyandan İnsan Hakları Gözlem, Suriye’de, güvenlik kuvvetlerinin sivil halka karşı savaş suçu işlediğini öne sürdü.

Merkezi New York’ta bulunan örgüt, şiddet eylemlerine maruz kalan 50’den fazla Suriyeli siville yaptığı görüşmelerin sonucunu açıkladı.

Raporda, güvenlik kuvvetlerinin özellikle Dara kentinde sivil halka karşı eşi görülmemiş vahşete başvurduğu belirtiliyor

XS
SM
MD
LG