Erişilebilirlik

'Suriye'de Güvenlik Kuvvetleri 41 Sivili Öldürdü' İddiası


YouTube'dan alınan bu görüntüde suriyeli bir gösterici Dara'da işkenceyle öldürülen 13 yaşındaki Hamza el Katib'in posterini tutuyor.
YouTube'dan alınan bu görüntüde suriyeli bir gösterici Dara'da işkenceyle öldürülen 13 yaşındaki Hamza el Katib'in posterini tutuyor.

Suriyeli insan hakları örgütleri, ülkenin iç ve güney bölgelerindeki gösterilerde aralarında iki kız çocuğunun da bulunduğu 41 sivillin güvenlik kuvvetleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

Tanklarla desteklenen ordu birliklerinin müdahalesi, Humus, Rastan ve Talbisi’de dördüncü gün de devam etti.

Ölüm olaylarının çoğunun Rastan’da meydana geldiği ve ölenler arasında dört yaşında bir kız çocuğunun bulunduğu belirtiliyor. Suriye ordusu güneyde de Hirak kentini topçu ateşine tuttu. Bu saldırıda aralarında 11 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu en az sekiz kişi hayatını kaybetti. Hirak’ta ayrıca ev ev yapılan aramalarda 18 yaşın üzerindeki çok sayıda erkek gözaltına alındı, sokaklara nişancılar yerleştirildi.

İnsan hakları örgütlerine göre, Suriye’de Beşar Esad yönetimi aleyhinde başlatılan gösterilerde ölen binden fazla kişi arasında en az 25 çocuk bulunuyor. Mart ayından bu yana devam eden gösterilerde 10 binden fazla kişi de tutuklandı.

Öte yandan Antalya’da toplanan Suriye muhalefeti, Şam hükümetinin önerdiği genel affı reddetti ve rejimin değişmesi yönündeki çabalarını sürdüreceklerini bildirdi. Antalya’daki toplantıya 300’ü aşkın Suriyeli muhalif katıldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG