Erişilebilirlik

Suriye'de Yeni Çatışmalar


Suriye’nin Hama ilinde isyancıları destekleyen bir kasabaya saldıran güvenlik güçlerinin aralarında çocuklar da bulunan 16 kişiyi öldürdüğü bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü hükümet kuvvetlerinin Souran kasabasını top ateşine tuttuğunu önesürdü.Can kaybı bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Öteyandan Şam’ın banliyölerinden Douma’da gezen BM gözlemcileri ve gazetecilerin yakınında yola yerleştirilmiş bir bomba patladı. Patlamada yaralanan olmadı.

Bir Suriye güvenlik görevlisi patlamadan önce silahlı kişilerin saldırısında 30 askerin yaralandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Muhammed el-Şar ve eski savunma bakanı Hassan Türkmani televizyona çıkarak öldürüldükleri haberini yalanladı. İsyancılar İnternet sitelerinde iki bakanı öldürdüklerini iddia etmişti.

Bu arada Şam’da isyancı gruplarla hükümet kuvvetleri arasında çatışma çıktığı bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü ve Yerel Koordinasyon Komiteleri, çatışmanın Şam’ın Kfar Souseh mahallesinde çıktığını haber verdi. Yerel Koordinasyon Komiteleri ayrıca Suriye hükümetinin bölgeye büyük sayıda takviye kuvveti gönderdiğini de önesürdü.

Cankaybı kaybı konusunda henüz bilgi verilmedi.

BM, Suriye’de 15 ay önce rejim karşıtı ayaklanmanın başlamasından buyana yaklaşık 10 bin kişinin öldüğünü tahmin ediyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG