Erişilebilirlik

Suriye’de Rejim Güçlerinin Saldırısında Siviller Öldü İddiası


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rejim güçleri ve onlarla birlikte hareket eden müttefik güçlerin Şam yakınlarında muhaliflerin kontrolündeki tek bölge olan Doğu Ghouta’nın alınması için başlattığı saldırıda en az 23 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bölgede faliyet gösteren Ghouta Medya Merkezi ise hayatını kaybedenlerin sayısının 22 olduğunu belirtti.

Grup, yaklaşık 2 hafta önce bölgeyi geri almak için Rus savaş uçaklarının desteğiyle başlatılan hava saldırısı ve topçu ateşinde ölenlerin sayısını da 127 olarak açıkladı. Yaşamını yitirenler arasında 30 çocuğun da olduğu kaydediliyor.

Doğu Ghouta, Suriye’nin batısında çatışmasızlık bölgesi olarak ilan edilen birkaç yerden biriydi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada rejime bağlı savaş uçaklarının Doğu Ghouta bölgesinde Pazar günü saldırılar düzenlediğini belirtti.

Bu ay başlarında muhalifler bölge yakınlarındaki bir askeri üsse saldırmıştı.

Bölgedeki koşulların oldukça kötü olduğu belirtiliyor. Rejimin bölgeye uyguladığı abluka nedeniyle gıda ve ilaç sıkıntısı yaşanıyor. Birleşmiş Milletler Doğu Ghouta’da 350 bin kişinin acil yardıma ihtiyacı olduğunu kaydediyor.

Suriye’de yaklaşık 7 yıldır devam eden iç savaşta resmi rakamlara göre 400 binden fazla kişi hayatını kaybetti, milyonlarca kişi de evlerini terketmek zorunda kaldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG