Erişilebilirlik

Suriye'de İslamcılar 300 Kürdü Serbest Bıraktı


Suriye’nin Türkiye sınırında İslamcı militanlar ve Kürt PYD partisine bağlı milisler arasındaki çatışmalarda ele geçirilen 300 Kürdün serbest bırakıldığı bildiriliyor.
Kürtlerin çatışmalarda ele geçirilen yerel bir el-Kaide komutanının geri verilmesi karşılığında bırakıldıkları haber verildi.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü’ne göre İslamcı komutan Cumartesi günü Tel Ebyat kasabası yakınlarındaki çatışmalarda ele geçirildi.
İslamcı militanlar komutanın ele geçirilmesi ardından takas amacıyla Kürt milislerin akrabaları oldukları belirtilen çok sayıda sivili tutsak aldı.

Bölgede bir süredir el-Kaide ile bağlantılı İslamcı militanlar ile Kürt milisler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
Geçtiğimiz hafta içinde Kürt milisler İslamcı El Nusra Cephesi’ne bağlı militanları şiddetli çarpışmalardan sonra Resulayn kasabasından püskürtmüş ve Türkiye sınırındaki kasabayı ele geçirmişti.

Suriyeli Kürtlerin bir haftadır El Kaide bağlantılı ve birçoğu yabancı olan İslamcı militanları ülkenin kuzeydoğusundaki Hasakeh ilinden atmak için mücadele ettiği haber veriliyor.

İslamcılar ile ılımlı Suriyeli muhalifler ve Kürtler ile Araplar arasındaki çatışmalar geçtiğimiz haftalarda şiddetlendi. Çatışmaların Beşar Esat’ın devrilmesi için verilen mücadeleye zarar verdiği belirtiliyor.

Öteyandan Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü Esat yanlısı milislerin Akdeniz kıyısındaki Beyda köyünde aynı ailenin üyesi 6’sı çocuk, 13 kişiyi öldürdüğünü bildirdi.
Gözlem Örgütü’nden Rami Abdül Rahman katliamı mezhep çatışmasından kaynaklanan bir intikam olayı olarak değerlendirdi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG