Erişilebilirlik

Suriye'de Güvenlik Kuvvetleri Göstericilere Ateş Açtı


29 Temmuz günü Hama'da yapılan gösterilere katılanlar Esad'ın istifasını istedi
29 Temmuz günü Hama'da yapılan gösterilere katılanlar Esad'ın istifasını istedi

Suriye güvenlik kuvvetleri birçok kentte rejim aleyhtarı gösteri düzenleyen eylemcilerin üzerine silahlar ve göz yaşartıcı gazla saldırdı.

Görgü tanıkları ve eylemciler Dara ve Lazkiye’de güvenlik kuvvetlerinin göstericileri dağıtmak için ateş açtığını ve dört kişinin öldüğünü bildiriyor.

Resmi haber ajansıysa “maskeli sabotajcıların” güvenlik kuvvetleri ve sivillerin üzerine ateş açtığını ve dinamit attığını duyurdu. Associated Press haber ajansına konuşan bir eylemci Lazkiye’de bir kişinin öldüğünü açıkladı.

Son haftalarda olduğu gibi Suriye’de Cuma namazı sonrasında binlerce kişi sokaklara döküldü. Ellerinde Suriye bayrağı sallayan göstericiler Devlet Başkanı Beşar Esad’ın istifasını istedi.

Hükümet ise göstericilere baskılarını arttırmış durumda.

Dün de Deyr el Zur’da iki kişinin öldürüldüğü bildirildi. İnsan hakları örgütleri, Suriye’de son dört ay içinde en az bin 600 sivilin öldürüldüğünü savunuyor.

Öte yandan resmi haber ajansı SANA, sabotajcıların Humus yakınlarında bir petrol boru hattını bombaladığını duyurdu. Habere göre patlama bölgede büyük bir krater açarken, petrol sızıntısına da yol açmış durumda.

XS
SM
MD
LG