Erişilebilirlik

Başkan Obama, Suriye'deki Şiddet Olaylarına Tepki Gösterdi


Başkan Obama, Suriye'deki Şiddet Olaylarına Tepki Gösterdi
Başkan Obama, Suriye'deki Şiddet Olaylarına Tepki Gösterdi

Suriye'nin Hama kentinde bugün Beşar Esad rejimine bağlı güçlerin, muhalif gruplara ateş açarak çok sayıda kişinin ölümüne neden olması, Washington'da Başkan Obama tarafından yazılı açıklamayla kınandı.

Obama, Suriye rejiminin kendi halkına karşı başvurduğu şiddet ve vahşeti şaşkınlıkla karşıladığını belirtti, Hama kentinden gelen korkunç haberlerin, Suriye rejiminin gerçek karakterini gösterdiğini söyledi.

"Devlet Başkanı Beşar Esad Suriye halkının meşru şikayetlerine cevap verme yeteneğinden tamamen yoksun ve bu konuda hiçbir isteği olmadığını göstermiştir" diyen Başkan Obama, Esad rejiminin işkence, yolsuzluk ve teröre başvurmasının, kendi halkı ve tarih karşısında yanlış yönde olduğunu gösterdiğini belirtti.

Beşar Esad rejiminin, kendi davranışları nedeniyle bir gün geçmişte kalacağını ve rejimin geleceği konusunda kararı protesto gösterileri yapan cesur Suriye halkının vereceğini kaydeden Obama, Amerika'nın önümüzdeki günlerde Suriye rejimi üzerindeki baskısını arttıracağını ve Suriye halkını destekleyip Esad rejimini tecrit etmek üzere diğer ülkelerle işbirliği yapacağını bildirdi.

Amerika'nın Şam Büyükelçiliği'nin bir görevlisi de Hama'daki saldırıların devletin halkına karşı "savaş halinde olduğunu" gösterdiğini söyledi.

Öte yandan Suriye hükümetine Hama saldırılarından dolayı Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'den de kınamalar geldi.İtalya ve Almanya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırırken, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Suriyeli yetkililerden halka karşı güç kullanmaya son vermesini ve insan haklarına saygı göstermesini istedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG