Erişilebilirlik

Suriye IŞİD Saldırısını Püskürttü


Suriye kuvvetlerinin savaş uçaklarının desteğinde IŞİD militanlarını bir bölümünü ele geçirdikleri hava üssünden geri çekilmeye zorladığı, üs çevresinde çatışmaların yer yer devam ettiği bildiriliyor

Suriye savaş uçaklarının ülkenin doğusunda önemli bir hava üssünü ele geçirmeye çalışan IŞİD militanlarını en az sekiz hava saldırısı düzenleyerek püskürttüğü bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü hükümet kuvvetleri ve hükümet yanlısı milislerin Deyrezzur askeri hava üssüne yönelik IŞİD saldırısını durduklarını, iki tarafın da ağır kayıplar verdiğini bildirdi.

IŞİD militanları Cumartesi üssün bir bölümünü ele geçirmeşi başarmıştı. Ancak Pazar günü hükümetkuvvetlerinin yoğun hava desteğinde karşı saldırıya geçerek militanları geri çekilmeye zorladığı bildirildi..

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, geri çekilen militanlarla üssün çevresinde çatışmaların yer yer devam etttiğini de haber verdi

Suriye ordusubölgede kalan tek üssünüülkenin batısında büyük toprak kazanımları elde eden cihatçı örgüte karşı hava saldırılarında kullanıyor.

Örgütün lideri Ebubekir el Bağdadi geçen yaz suriye ve Irak’ta ele geçirdikleri bölgelerde halifelik ilan etmişti.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG