Erişilebilirlik

Siyasi Partiler Saldırıyı Kınadı


Ankara’da saldırıyla ilgili olarak Meclis’teki siyasi partiler kınama mesajları yayınladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırının “ama” ve “fakat” demeden lanetlenmesi gereken bir terör öylemi olduğunu söyledi.

Ankara’daki saldırıya ilişkin Meclis’teki siyasi partilerden kınama mesajları geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olaya ilişkin yazılı bir değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu, yazılı mesajında şunları dile getirdi:

“Türkiye’nin başkentinde, yurttaşlarımıza yönelik düzenlenen bombalı saldırı, ‘ama’ ve ‘fakat’ demeden lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir. Bu menfur terör eylemini gerçekleştirenler ile saldırının arkasındaki güçler, toplumsal barış ve huzurumuzu bir kez daha hedef almıştır. Ancak köklü dayanışma, birlik ve beraberlik duygularına sahip milletimizin, ulaşılmak istenen hedefin önünde kararlılıkla duracağına inancım tamdır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sıfatıyla, terörle mücadele konusunda her türlü siyasi sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu kamuoyu huzurunda bir kez daha teyit ediyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

Bahçeli: Milli güvenlik kırmızı alarm vermektedir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, yazılı açıklamasında özetle şunları ifade etti:

“Türk milleti yeni bir felaket ve vahşetle karşı karşıyadır. Türkiye düşmanları her türlü güvenlik tedbirini aşarak Ankara Kızılay’a taşıdıkları bombaları alçakça patlatarak onlarca masum cana kıymışlar, çok sayıda kardeşimizin de yaralanmasına neden olmuşlardır. Üzüntümüz çok derin, öfkemiz çok kabarıktır. Bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyor; milletimizin başı sağolsun diyorum. Korku ve kaygımız vefat ve yaralı sayısının daha da artma ihtimalinin bulunuyor olmasıdır. Elbette Kızılay’daki hain saldırının detaylarına ulaşılacak; asıl faillerin, kirli niyetlerin ve emri veren mihrakların kimliğiyle beraber bu barbarlığın iç yüzü aydınlatılacaktır. Bu sürecin uzamaması en samimi temennimizdir. Hükümet bu konuda hiçbir zaaf ve ihmale izin vermemelidir. Türkiye’nin milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir. Çünkü aziz milletimiz açıkça saldırı altında, kesif ve kategorik bir husumet çemberindedir. Türk milleti zalimlerin planlarına, fitnecilerin hesaplarına ve ölüm tacirlerinin projelerine karşı yekvücuttur. Acımız ne kadar büyük olsa da bu karanlık günleri aşabilmek için, milli birlik ve huzurumuzun daha fazla provokasyonlara kurban verilmemesini sağlamakla sorumlu olduğumuz da gözlerden uzak tutulmamalıdır.”

HDP kınama açıklaması yaptı

HDP cephesinden açıklama ise, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) imzasıyla geldi. Açıklamada, “Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde yapılan bu vahşi saldırının sonucunda maalesef çok sayıda hayatını kaybeden ve yaralanan olmuştur. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımıza yaşatılan bütün bu acıların bizleri kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacağını ifade ediyor, saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz” denildi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG